Benromach Cissac

€52,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Benromach Château Cissac Bordeaux 0,7L

Distilleerderij:                  Benromach

Gebied:                           Speyside

Land:                              Schotland

 

Omschrijving:    

 

Deze  geweldigde Benromach Château Cissac whisky is een limited edition die aan het einde heeft liggen rijpen op Château Cissac vaten. Nadat deze whisky in ex-bourbon vaten heeft liggen rijpen rijpt hij nog 25 maanden op Château Cissac vaten hierdoor heeft de whisky geweldige romige, fruitige vanille smaak met de kenmerkende rokerigheid van Benromach.

 

Kleur:                                 

Goud bruin

 

Geur:  

Meloen, rode appelen, sappige sinaasappelschillen en donkere chocolade met aan het einde een vleugje eiken.

 

Smaak:  

In de mond opent deze whisky met peperachtig palat met zoete vanille, romige melkchocolade, frisse citroen en sinaasappelsap met tannine van rode wijn.

 

Distilleerderij omschrijving:   

Benromach gebruikt de beste natuurlijke producten waarbij de toegewijde destilleerders instrumenteren tijdens elke seconde van het destilleerproces. De destilleerders kennen geen kortere routes tot perfectie! Hierdoor krijgt de whisky van Benromach zijn speciale Speyside karakter; een mooie balans en een klein beetje rokerig. Benromach is één van de weinig destilleerderijen waarbij de whisky nog volledig met de handgemaakt wordt. 

 

In 1993 werd Benromach verkocht aan een familie die inmiddels door de 3de en 4de generatie gerund wordt. Toen Benromach werd overgenomen in 1993 had het destilleeringsproces stil gelegen voor 10 jaar. De traditionele manier van whisky produceren werd opnieuw uitgevoerd. Door de jaren lange kennis kreeg de Benromach whisky zijn traditionele smaak. Het destilleren van whisky bij Benromach wordt door drie destilleerders gedaan waardoor het gehele proces zeer nauwkeurig in de gaten wordt gehouden.   

Land: Schotland
Soort: Single malt
Destilleerderij: Benromach
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 45,0 %
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen