Benromach Organic

€55,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Benromach Organic 0,7L

Distilleerderij: Benromach

Gebied: Speyside

Land: Schotland

 

Omschrijving:    

 

Toen de Benromach Organic werd gelanceerd was het de werelds eerste organische geproduceerde whisky. Zelfs het hout, wat wordt gebruikt bij de rijping, is speciaal geselecteerd om perfectie te koesteren van deze geweldig gebalanceerde organische whisky.

 

Kleur:                                 

Goud bruin

 

Geur:  

In het begin ruik je zoetigheid en mout, na een aantal inhalaties kan je een vleugje vanille, toffee en bananen detecteren.  

 

Smaak:  

Laat de whisky rollen door je mond en geniet van de romige peper, het zoete fruit en rijpe bananen. 

 

Distilleerderij omschrijving:   

Benromach gebruikt de beste natuurlijke producten waarbij de toegewijde destilleerders instrumenteren tijdens elke seconde van het destilleerproces. De destilleerders kennen geen kortere routes tot perfectie! Hierdoor krijgt de whisky van Benromach zijn speciale Speyside karakter; een mooie balans en een klein beetje rokerig. Benromach is één van de weinig destilleerderijen waarbij de whisky nog volledig met de handgemaakt wordt. 

 

In 1993 werd Benromach verkocht aan een familie die inmiddels door de 3de en 4de generatie gerund wordt. Toen Benromach werd overgenomen in 1993 had het destilleeringsproces stil gelegen voor 10 jaar. De traditionele manier van whisky produceren werd opnieuw uitgevoerd. Door de jaren lange kennis kreeg de Benromach whisky zijn traditionele smaak. Het destilleren van whisky bij Benromach wordt door drie destilleerders gedaan waardoor het gehele proces zeer nauwkeurig in de gaten wordt gehouden.   

Land: Schotland
Soort: Single malt
Destilleerderij: Benromach
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 43,0 %
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen