Benromach Peat Smoke Sherry Cask 2010 59.9%

€62,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Benromach Peat smoke sherry cask 2010 0,7L

Distilleerderij:                  Benromach

Gebied:                           Speyside

Land:                              Schotland

 

Omschrijving:    

  

Deze zeer rokerige single malt whisky is een heeft unieke Benromach Speyside smaak. Hij is geproduceerd in kleine oplage. Hij heeft vele jaren liggen rijpen in sherry vaten waardoor hij zijn donkere amber kleur heeft te danken. Tijdens de rijping van deze whisky werd het karakter steeds sterker.

 

Kleur:                                 

Donker amber

 

Geur:  

Hints van in honing gemarineerd vlees met sinaasappel marmelade. Romige vanille ontwikkelt zich met chocolade, kruidig gedroogd fruit en subtiele tonen van gedroogd tabak.

 

Smaak:  

Geweldige zoete tonen en hints van warme peper komen tevoorschijn gevolgd door gints van rijke gestoomde pruimen, rozijnen en sherry ondertonen. In de afdronk ontwikkeld zich gember op de tong met een klein beetje vuur.

Distilleerderij omschrijving:   

Benromach gebruikt de beste natuurlijke producten waarbij de toegewijde destilleerders instrumenteren tijdens elke seconde van het destilleerproces. De destilleerders kennen geen kortere routes tot perfectie! Hierdoor krijgt de whisky van Benromach zijn speciale Speyside karakter; een mooie balans en een klein beetje rokerig. Benromach is één van de weinig destilleerderijen waarbij de whisky nog volledig met de handgemaakt wordt. 

 

In 1993 werd Benromach verkocht aan een familie die inmiddels door de 3de en 4de generatie gerund wordt. Toen Benromach werd overgenomen in 1993 had het destilleeringsproces stil gelegen voor 10 jaar. De traditionele manier van whisky produceren werd opnieuw uitgevoerd. Door de jaren lange kennis kreeg de Benromach whisky zijn traditionele smaak. Het destilleren van whisky bij Benromach wordt door drie destilleerders gedaan waardoor het gehele proces zeer nauwkeurig in de gaten wordt gehouden.   

Land: Schotland
Soort: Single malt
Destilleerderij: Benromach
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 59,9 %
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen