Bernardus Chardonnay

€27,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

 Duivensoort:             Chardonnay

Wijnhuis:                   Bernardus

Gebied:                     Californië

Land:                        Amerika

 

Omschrijving:          

De Chardonnay van Bernardus is de benchmark als het gaat om dikke hout gerijpte Chardonnay! Mooie zacht geel fruit met hele mooie ronde vanille tonen op de afdronk.

 

Zoals eigenaar Ben Pon zegt; “Taste a Dream!”

 

 

Kleur:   

Rijk geel met gouden hinten.

 

Geur:    

In de neus ronde tonen van geel fruit zoals peer, meloen en abrikoos aangevuld met rijpe vanille.

 

Smaak: 

De smaak is fluweel zacht met rijp geel en exotisch fruit gevolgd door romige vanille tonen en een lange eveneens fluweel zachte afdronk.

 

Wijn & Spijs:      

De Bernardus Chardonnay is een heerlijke begeleider bij vis gerechten met romige saus, gevogelte, wit vlees en romige kazen.

Wijnhuis omschrijving:   

Oprichter Ben Pon (1936-2019) beschouwde wijn als kunst – een kunstvorm die het gewone overstijgt. Het was zijn droom om met Bernardus een rode wijn te maken die de beste wijnen uit de Franse Bordeaux evenaart.

 

Uit alle plaatsen over de hele wereld waar Ben Pon zijn wijngaard en wijnmakerij had kunnen beginnen, koos de Nederlander voor Carmel Valley in Californië. Al sinds het begin van de jaren ‘70 van de vorige eeuw ontdekken steeds meer wijnbouwers hoe geschikt deze relatief nieuwe wijnstreek is voor het verbouwen van Bordeaux druivenrassen. De Marinus en Featherbow-wijngaarden van Bernardus liggen in de Cachagua-regio van Carmel Valley. ‘Cachagua’ is het Spaanse woord voor diep of verborgen water.

 

Historie

De Amerikaanse Indianen geloven dat alles in de natuur heilig en met elkaar verbonden is. Dit respect voor evenwicht in de natuur zien we terug in de wijngaarden van Bernardus. Meer dan 300 eikenbomen zijn behouden gebleven in de zorgvuldig aangelegde wijngaarden. Van de 220 hectare zijn zo’n 50 hectare beplant met Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec.

 

“Bernardus is de vijfde wijnmakerij die wijngaarden heeft aangelegd in deze heilige vallei. Behalve Bordeaux druivenrassen in de wijngaarden bij ons landgoed, verbouwen we Chardonnay in het meer gematigde kustklimaat van Monterey County. Druiven uit andere superieure wijnregio’s aan de Californische kust worden toegevoegd om de Bernardus-blend te nuanceren. De wijnen ontwikkelen vervolgens door uiteenlopende gisten en rijping op vaten van Frans eiken hun karakteristieke smaak.”

 

Wijnmaker Dean DeKorth vult de traditionele methoden om wijn te maken van Bernardus aan met zijn eigen intuïtie en technische kennis. Dean DeKorth is een Amerikaan en een Franse wijnmaker. De basis voor zijn wijnkennis legde hij tijdens zijn opleiding en stage in Frankrijk. Een belangrijk onderdeel van Dean’s opleiding in Bourgogne was gericht op het onderscheiden van verschillende aroma- en smaakkwaliteiten, en de structuur van de wijn. Bij Bernardus is het belangrijkste de structuur en het ‘mondgevoel’.

 

In een tijd waarin steeds meer gevestigde Franse wijnhuizen overstappen van traditionele houten vaten naar rijen roestvrijstalen vaten, kiest Bernardus Winery er bewust voor op traditionele wijze wijn te maken. Wijnen worden gerijpt op eikenhouten vaten die speciaal voor Bernardus worden gemaakt in de Franse regio’s Bordeaux en Bourgogne. Het eikenhout komt van verschillende vatenmakers in Frankrijk, waardoor verschillende aroma’s samenkomen (zogenaamde ‘spice rack approach’).

 

Beeld

Het doel van Bernardus is om in Carmel Valley wijnen te produceren die zich qua smaak en kwaliteit kunnen meten met de beste traditionele wijnen, aangevuld met een Chardonnay, Pinot Noir en Sauvignon Blanc. Met een enorme toewijding en de middelen en het talent om dit te ondersteunen, wil Bernardus de Amerikaanse wijnmakerij naar het volgende niveau tillen.

Land: Amerika
Gebied: Californië
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Bernardus
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14,2%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen