Château Rochecolombe Côtes-du-Rhône-Villages

€16,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (21)

Duivensoort:    50% syrah en 50% grenache                 

Wijnhuis:          Chateau Rochecolombe                 

Gebied:             Frankrijk                  

Land:                Rhone                 

 

Omschrijving:          

Fruitig met body tot 2 jr rijping in betonnen vaten, breedte en rijkdom in de mond.

De druiven worden geheel handmatig geoogst, daarna gaan ze op de sorteertafel voor het ontstelen en verwijderen van de bladresten. Dan volgt een fermentatie tussen de 25 en 30 dagen bij een temperatuur van 28 tot 32 graden. De wijn rijpt 15 tot 24 maanden in betonnen cuves. minstens 8 jaar te bewaren.
 
En dat ze goed bezig zijn kwam boven in Jaargang 2016 getest voor de "Guide Hachette" waar de wijn maar liefst 3 sterren kreeg, dat overkomt niet vele wijnen, zeker niet van dit prijsniveau
 
De wijn zal verrassen met zijn diep paarse kleur, zijn breedte en rijkdom in de smaak. De wijn kan ook zijn oorsprong, de ranken staan in laag produktieve klei-kalksteen grond, niet verbergen

Kleur:                                 

Diep paars

 

Geur:                                 

 

 

Smaak:                              

Fruitig en Body

 

Wijn & Spijs:                    

Varken, vleeswaren, konijn, (veder)wild, zachte romige kaas, nagel- en komijnekaas, rood vlees, kip, lam, wit vlees

 

Wijnhuis omschrijving:     

CHATEAU ROCHECOLOMBE is een familiebedrijf. Sinds vier
generaties werken zij met dezelfde passie voor zowel de wijngaard en voor de wij. De knowhow is doorgegeven van generatie op generatie.
 

GESCHIEDENIS

De in “van Oudenaarde” (België) geboren , Robert HERBERIGS is een bekende songwriter en artiest. Deze Belgische schilder, kocht Château Rochecolombe in 1925 als een tweede huis. In die tijd was het pand een grote boomgaard van abrikozenbomen en enkele percelen wijnstokken.

Vlak na de Tweede Wereldoorlog, namen zijn oudste zoon Gilbert met zijn vrouw Genevieve Van de Vyvere, de teugels van het landgoed over, en zij zetten de abrikozenvelden vervolgens om in wijngaarden. De vijftien eerste jaren werd de oogst meegenomen naar de Cooperative Cellar van Bourg Saint Andéol een wijnhuis dat handelde in Châteauneuf du Pape. In de jaren zestig deed hij de gewaagde weddenschap om zijn eigen kelder te creëren voor het maken van  Côtes du Rhône, terwijl in het kanton de belangrijkste productie tafelwijn was.

Hij was veertig jaar lang voorzitter van de Unie van Wijnbouwers van de Côtes du Rhône van het kanton Bourg Saint Andéol en meerdere jaren bestuurslid van het Syndicat Général des Côtes du Rhône in Avignon. Hij zit ook achter de uitbreiding van het Appellation-tijdperk van de Côtes du Rhône en de Côtes du Rhône Villages en de dorp toevoegingen zoals Bourg Saint Andéol. Hij was ook een sterke pleitbezorger voor traditionele werkmethoden.

Anno 2019 is het  Roland die gesteund door echtgenote Florence en hun beide kids voortvarend werkt aan de toekomst van dit voorbeeldige domein. Alle wijngaarden worden biologisch gecultiveerd en er wordt ook al nadrukkelijk gekeken naar de overtreffende trap, het werken in biodynamie.

De wijnen zijn kwalitatief zo goed dat zelfs een top wijn maker uit Californië, Axel Schug er op zijn site aandacht aan besteed. Evident is dat deze wijnen, binnen hun categorie, tot de absolute top van de Rhône mogen worden gerekend.

Land: Frankrijk
Gebied: Rhone
Druivensoort: 50% syrah en 50% grenache   
Wijnhuis: Chateau Rochecolombe
Jaar: 2018
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen