Coppola BeeBox Chardonnay

€27,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Coppola Bee’s Box Chardonnay

 

Duivensoort:                      Chardonnay

Wijnhuis:                            Coppola

Gebied:                               Californië

Land:                                  Amerika

 

Omschrijving:          

Net even een ander verhaal dan bij een normale wijn voor de Bee’s Box. De wijn combineert een waanzinnig glas wijn met het combineren van de hulp voor de bijen. Bij de wijnhuis omschrijving staat het hele verhaal van deze unieke wijn.

 

Kleur:   

Goudgeel kleur

 

Geur:    

Tropisch fruit als ananas, peer en meloen. Gevolgd door tonen van vanille, geroosterde noten en mokka.

 

Smaak: 

Een volle rijke wijn die doet denken aan een crème brûlée-textuur. Verleidelijke smaken als fruitcompote en een mix van zoete kruiden zoals kaneel komen je tegemoet.

 

Wijn & Spijs:      

Rijke gerechten als vis met beurre blanc of kalfszwerzerik a la plancha.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze passie voor wijn. Eigenlijk was Coppola in 1975 op zoek naar een huis voor de zomermaanden, waar hij in de kelder wat wijn kon maken, zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurende verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar heerlijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond.

 

Sinds het begin van deze eeuw worden in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery wijnen gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco. Uiteraard als echte Coppola wijnen, met hoge kwaliteitseisen. De ingebruikname van deze nieuwe winery, met alle moderne technieken, heeft geleid tot een extra stap vooruit in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië, waar ze worden aangekocht bij telers met wie langlopende contracten zijn afgesloten, zodat er de zekerheid is van een vaste en betrouwbare kwaliteit. Er is voortdurend overleg tussen wijnmakers en telers, om alle details van het wijngaardbeheer te regelen en om het exact juiste moment voor de pluk te bepalen. De wijnmakers lopen regelmatig door de wijngaarden, om met de toeleveranciers te overleggen en om het fruit zelf te proeven, uiteraard om de rijpheid en de smaak van de druiven te controleren. Want alle beslissingen zijn gebaseerd op de smaak van de druiven, niet op grond van de technische gegevens. Het is daarmee een reeks wijnen geworden die een perfecte afspiegeling is van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven weet te bieden.

Bee’s Box Chardonnay

Het verhaal begint met een kleine bij die in een zwerm veranderde. De Coppola familie was onzeker wat te doen met een zwerm bijen op een accommodatie vol gasten. Zij deden wat ieder ander zou doen, googelen. En zo is de Vicepresident van de afdeling Finance & Operations - met een paar youtube-video's, haar man, wat advies van de lieflijke heer bij de bijenwinkel, een bijenkorf en een glas wijn – gestart met haar eerste eigen bijenkast. Ze creëerde ook een gezonde leefomgeving voor de bijenvolken in en om de wijngaarden om zo meer bijenvolken te kunnen houden.De Coppola familie had niet verwacht dat ze zo veel liefde zouden krijgen voor deze kleine wezentjes, ze wilden er alleen zeker van zijn dat hun gasten veilig waren en niet worden gestoken. Helaas worden bijen momenteel bedreigd door ziektes en het overmatig en ongepast gebruik van pesticiden.

 

De Coppola-familie streeft naar duurzaamheid en is trots op haar landbouwpraktijken die vriendelijk zijn voor dieren in alle soorten en maten. Maar de familie wilden meer doen, ze willen voornamelijk hun liefde voor bijen overal verspreiden. Zo ontstond het idee van de Bee’s Box wijnen. Geweldige wijnen die 10% van de winst teruggeven aan organisaties die vechten om deze kleine bestuivers te beschermen die ons zo lang al onderhouden. Het is volgens de Coppola familie de beurt aan de mensheid om de bijen te ondersteunen.

De druiven worden geoogst van verschillende wijngaarden, 56% is afkomstig uit Mendocino County, 26% uit Monterey County, 10% uit Lodi, 4% uit Clarksburg en 4% uit Yolo county. De wijn heeft 9 maanden gerijpt op Frans eikenhout waarvan 40% nieuw.

Gecertificeerde partners voor duurzaamheid en milieu.

De Francis Ford Coppola-wijnmakerij en de omliggende wijngaarden zijn beide gecertificeerd door de California Sustainable Winegrowers Alliance (CSWA). Dit certificeringsprogramma voor de hele staat biedt externe verificatie van de inzet van een wijnhuis voor duurzaamheid en omvat alle aspecten van de activiteiten, inclusief wijngaarden, wijnproductie, veiligheid van werknemers, milieueffecten en continue verbetering. Als een breder initiatief maakt Francis Ford Coppola Winery deel uit van de driefasen verbintenis van Sonoma County Winegrower om in 2019 de eerste 100% duurzame wijnregio te worden.

 
Land: Amerika
Gebied: Californië
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Francis Ford Coppola
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen