Macallan Classic Cut

€139,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

The Macallan Higland Single malt Scotch whisky 0,7L

Distilleerderij:                  The Macallan

Gebied:                           Higland

Land:                              Schotland

 

Omschrijving:    

The Macallan Whisky Mastery Team had de mogelijkheid om de verschillende vaten van The Macallan te verkennen om een bijzondere single malt neer te zetten. De Macallan Whisky Maker, Polly Logan, gebruikte een combinatie van sherry gekruide Europese eikenhouten vaten en ex-bourbon vaten van Amerikaans eiken om een ​​single malt te creëren met een unieke smaak en karakter. Deze Classic Cut gelimiteerde 2020 editie heeft een iets hoger alcoholpercentage van 55%, deze is gekozen als de optimale sterkte om de zoetheid en de perfecte balans te vinden om deze single malt in elk opzicht tot zijn recht te laten komen.

 

Kleur:

Zonovergote stro

 

Geur:

Vanille met gekofijte sinaasapelschil en honing, zoete sultana en rozijn met verse eik en tijm.

 

Smaak:

In de mond een smaak van gemberwarmte, zoete sinaasappel, vanille en honing met een fris en levendig eikenhout. In de afdronk zoet en pittig, die doortrekt naar een aanhoudende verse tijmsmaak. 

 

Distilleerderij omschrijving:   

The Macallan is een distilleerderij met een rijke geschiedenis in het kloppend whiskyhart van Schotland. The Macallan staat op een landgoed van ruim 150 hectare aan de Spey-rivier. Daar groeien ze gerst, distilleren ze spirit en bovenal: daar rijpt de whisky. Tijdens de rijping verkrijgt The Macallan het grootste deel van de smaak en zelfs al haar kleur. The Macallan vertrouwt uitsluitend op de natuurlijke eigenschappen van enkel de allerbeste eikenhouten ex-sherryvaten. Deze geven tonen van (gedroogd) fruit, noten en specerijen aan de whisky.

Het naadloos combineren van innovatie met vakmanschap. Dat is waar het Whisky Mastery Team van The Macallan verantwoordelijk voor is, door het voortzetten van de buitengewone toewijding aan uitzonderlijke kwaliteit waar The Macallan sinds 1824 bekend om staat. Onder Leiding van master whisky maker Kirsteen Campbell is dit team eindverantwoordelijk voor de karakteristieke en geprezen single malts die door The Macallan worden geproduceerd.

Land: Schotland
Soort: Single malt
Destilleerderij: The Macallan
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 55%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen