Plantation Barbados 2011 vintage collection

€53,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Distilleerderij:                 West Indies Rum Distillery

Gebied:                          Barbados

Land:                             Barbados

Omschrijving

 

Plantation Barbados 2011 is ontstaan ​​uit de geboorteplaats van rum, het Caribische eiland Barbados waar de productie van rum begon in 1621. De West Indies rum Distillery (WIRD), opgericht in 1893 en gelegen aan een prachtig strand met ongerept turquoise water, produceert uitzonderlijke Barbadiaanse rum.

Deze rum wekte vooral veel belangstelling van zowel Alexandre Gabriel als de WIRD-meester-distilleerder, Don Benn, die al meer dan 22 jaar in de distilleerderij werkt en elk vat als hun baby beschouwt. Barbados 2011 onderscheidt zich door zijn unieke reis van bijna vergeten eenzaamheid naar een periode van intense beweging in de vaten. De Rum rust 4,5 jaar in Amerikaanse eiken bourbonvaten in Barbados, in een deel van de distilleerderij dat bekend staat als het 'niemandsland'. Dit zelden bezochte deel van de distilleerderij, buiten het pad is een geheime plek die alleen bekend is door de meesterdistilleerder en de meesterblender sinds de oprichting van de distilleerderij.

De vaten die ooit uit deze geheime tuin zijn geselecteerd, maken een reis door de golven van de oceaan naar hun eindbestemming in de Ferrand-kelders in de Cognac-regio, waar ze nog eens 4,5 jaar rusten voordat ze hun hoogtepunt bereiken.

 

Geur: Eiken met kruidige tonen van kaneel, peper en gember. Daarna word het fruitiger met rozijntjes, pruimen en citrusschil. Wat hazelnoot en amandelen op de achtergrond.

Smaak: In het begin subtiel met veel fruit, rozijnen en walnoot. Waarna hij sterker en droger word. Heel veel chocolade, karamel, vanille, nootmuskaat en wat gedroogde bloemen.

Afdronk: Lang met pruimen, noten, chocolade en peper.

 

Omschrijving destilleerderij:

Plantation is een huwelijk tussen rum uit de carribbean die gestookt worden om de unieke kenmerken van de eilanden optimaal naar voren te laten komen. De rum in ex-bourbon en franse eikenhouten vaten worden vervolgens naar Maison Ferrand in Frankrijk gescheept waar de rum zijn final blend krijgt en de laatste maanden tot jaar rijpt voor het optimaal samenkomen van de blends. Zeer smaakvolle rum is het resultaat en wordt niet voor niets wereldwijd door de beste bartenders gebruikt voor de mooiste cocktails.

 

Land: Barbados
Leeftijd: 2011
Destilleerderij: West Indies Rum Distillery
Inhoud: 0.7L
Alcohol percentage: 51.1%
0 sterren op basis van 0 beoordelingen