St. Michael Eppan Pinot Grigio Fallwind

€22,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                      Pinot Grigio

Wijnhuis:                           St. Michael Eppan

Gebied:                              Alto Adige/ Sud Tirol

Land:                                 Italië

 

Omschrijving:          

De warme en zonnige wijngaarden rond het dorp Appiano vormen de basis van deze wijn. Alle facetten vanaf de bodem, het microklimaat, tot de zorgvuldige zorg in de wijngaard zorgt ervoor dat de Pinot Grigio een wijn van topkwaliteit is geworden. De Pinot Grigio Anger is hierdoor een typerend zuivere Alto Adige.

Kleur:                      

Lichtgeel met een groene zweem

 

Geur:                                 

De neus toont subtiel en verkwikkend met tonen van rijpe peer en meloen.

 

Smaak:                              

De smaak is mooi in balans tussen een frisse aanzet met wit fruit en mineralen gevolgd door een zachte afdronk met peer en meloen.

 

Wijn & Spijs:                    

De Anger Pinot Grigio is een fijne begeleider voor schaal- en schelpdieren, wit vis en salades.

Wijnhuis omschrijving:      

De coöperatie Cantina St. Michael-Eppan bestaat sinds 1907 en is sindsdien één van de benchmark wijnmakers voor Alto Adige. De Cantina heeft een cruciale contributie geleverd in het bereiken van de hoge status van de wijnen uit Alto Adige over de laatste 20 jaar.

Wijnmaker Hans Terzer is de “kellermeister” met ongekende technische vaardigheden, die al 40 jaar lang intuïtie en kennis van het achterland vertaalt in een range wijnen die kwaliteit combineert met karakter.

 

De wijnen van St. Michael-Eppan zijn verdeeld over drie lijnen: Classico, Selezione en Sanct Valentin. Witte wijnen vormen 70% van de productie, de overige 30% zijn rood. De lokale druif schiava neemt onder de rode wijn de belangrijkste plaats in, naast pinot noir, lagrein, merlot en cabernet sauvignon. Onder de witte wijnen speelt de pinot blanc (weissburgunder) een belangrijke rol, naast sauvignon blanc, gewürztraminer, chardonnay en pinot gris. Alle wijnen worden gekenmerkt door een grote frisheid, waarin het zuivere, koele bergklimaat van Zuid-Tirol (zo heet het Alto Adige gebied in de volksmond) goed te proeven is. Wijnmaker Hans Terzer is er bijzonder goed in geslaagd alle individuele wijnen een eigen identiteit te geven.

St. Michael Eppan is 28 keer vermeld in de Gambero Rosso met "3 Bichierri" en zit in de top 10 van beste wijnmakers van Italie. Niet voor niets blijft 70% van de wijnen in Italie! De overige 30% gaat de hele wereld over.

Het blad "Feinschmercker" uit Duitsland heeft wijnmaker Hans Terzer op 29-04-2017 een prijs overhandigd voor zijn levenswerk:

De FEINSCHMECKER WIJN prijs 2017 voor 'Lifetime Achievement' gaat naar de buitengewone Zuid-Tiroler-keldermeester Hans Terzer. Op slechts 21 jaar, tegen het einde van de jaren zeventig, confronteert Hans Terzer de druifleveranciers in de Zuid-Tiroolse wijnmakerij St. Michael Eppan met zijn revolutionaire nieuwe ideeën. Niet langer zou de rode Vernatsch druif, die weinig winst oplevert, de leidende rol in het assortiment moeten spelen, maar eerder witte wijnvariëteiten zoals Chardonnay, Pinot Grigio, Pinot Blanc, Sauvignon en Gewürztraminer. Dan dwingt de jonge keldermeester de ca. 350 wijnmakers om hun gewasgrootte drastisch te verminderen om de kwaliteit te verbeteren. Terzer's grootste succes wordt de kwaliteitslijn wijn, "Sanct Valentin". Je kunt je nu niet meer voorstellen een topklasse restaurant in Italië zonder deze wijn. Hans Terzer's super selectie, "APPIUS", heeft bewezen dat hij na 40 jaar als keldermeester nog steeds gedreven is om nieuwe ideeën te introduceren en te streven naar nog betere kwaliteit.

Land: Italië
Gebied: Alto Adige
Druivensoort: Pinot Grigio
Wijnhuis:
Jaar: 2021
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen