Denis Jamain Les Fossiles Reuilly

€17,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                       Sauvignon Blanc

Wijnhuis:                            Denis Jamain

Gebied:                               Loire      

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

Les Fossiles, fris, fruitig, een hele kleine wijngaard en jongens wat een lekker glas. Zo zuiver kom je ze zelden tegen in de Reuilly! Heerlijk glas wijn, iedere keer weer!

Kleur:                                 

Lichtgoud met groene reflecties

 

Geur:                                 

In de neus een mooie aromatische intensiteit, zowel bloemig als fruitig: witte bloemen, citrusvruchten, mentholtonen.

 

Smaak:                              

In de mond komen veel verfrissende smaken samen, aan de ene kant verfrissende mineralen aan de andere kant veel citrus fruit afgemaakt met tropische fruit tonen.

 

Wijn & Spijs:                    

Voortreffelijke witte wijn die goed gaat als aperitief, bij witte visgerechten, lichte kipgerechten of Aziatische gerechten met spicy tonen. 

Wijnhuis omschrijving:      

De wijngaard van Reuilly heeft een lange geschiedenis sinds de eerste wijnstokken van Reuilly in de 7e eeuw door koning Dagobert werden toevertrouwd aan de monniken van de Koninklijke Abdij van St-Denis.

In 1935 vestigde Camille Rousseau, de grootvader van moederskant van Denis Jamain, zich in Reuilly en plantte daar zijn eerste Sauvignon blanc-wijnstokken.

De wijngaard van Reuilly werd geclassificeerd als een Appellation d'Origine Contrôlée voor zijn witte wijnen in 1937, een jaar na de oprichting van het appellatie-systeem op nationaal niveau en in 1961 voor zijn rode wijnen gemaakt van Pinot noir en rosés gemaakt van Pinot gris.

 

Begin jaren 90 besloot Denis Jamain uit passie voor de wijngaard de fakkel over te nemen en een prachtig perceel te verwerven in de stad Reuilly, een echt startpunt voor de ontwikkeling van het landgoed.

Na jarenlang leiding te hebben gegeven aan duurzaam ondernemen, is hij in 2007 overgestapt op biologische landbouw (gecertificeerd door Veritas) en biodynamica in 2011 (gecertificeerd door Demeter).

Domaine Denis Jamain heeft op de vier belangrijke plaatsen zijn aanplant: Les Coignons, Les Pierres Plates, Les Chatillons, Les Conges, waarop 12 ha Sauvignon blanc, 5 ha Pinot noir en 4 ha Pinot gris zijn aangeplant.

Het Domaine profiteert van een uitzonderlijk terroir, voornamelijk kleikalksteen van het type Kimmeridgian, voor de teelt van zijn drie druivensoorten. Door de ligging is ook optimaal door de zeer gunstige klimatologische omstandigheden voor een goede rijping van de druiven.

Land: Frankrijk
Gebied: Loire
Druivensoort: Sauvignon Blanc
Wijnhuis: Denis Jamain
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen