Galil Mountain Gewurztraminer

€16,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:      Gewurztraminer       

Wijnhuis:           Galil Mountain                

Gebied:             Upper Galilee                

Land:                Israël                  

 

Omschrijving:          

De eerste Gewurztraminer-druiven van de Menara-wijngaard, met uitzicht over Libanon. Stevig verankerd in de bergen geeft deze druif een volle aromatische en verfrissende wijn met delicate zoetheid en tonen van tropisch fruit, kruiden en bloesem. De wijn rijpt in roestvrij stalen vaten om zijn stijl en frisheid te behouden. Nu uitstekend te drinken, moet de wijn 2-3 jaar lang zijn kwaliteit behouden.

 

Kleur:                                 

Bleek geel

Geur:                                 

Tropisch fruit, lychee.

Smaak:                              

volle aromatische en verfrissende wijn met delicate zoetheid en tonen van tropisch fruit, kruiden en bloesem

 

Wijn & Spijs:                    

Zachte romige kaas, kip, vegetarisch, tonijn & zwaardvis, spicy Oosters, vleeswaren, witvis, wit vlees

 

Wijnhuis omschrijving:     

Galil Mountain een waar ‘state of the art’ wijnbedrijf, opgericht in 2000 als joint venture tussen Golan Heights winery en Kibbutz Yiron. De druiven komen van wijngaarden verspreid over de Upper Galilee bergketen de regio ten noorden van Haifa en een van Israel’s beste wijnregio’s.
Op 800 meter hoog gelegen en voorzien van een toplaag van met name leisteen, leveren deze wijngaarden onderscheidende en ongelofelijk minerale wijnen. Iedere wijngaard heeft een geheel eigen terroir en microklimaat hetgeen de wijnmaker Micha Vaadia in staat stelt verbluffend goede blends te maken. Hier gaat traditie en technologische kennis hand in hand. Een inspirerende en veel bekroonde selectie !
 

Bij Galil Mountain Winery hebben ze talloze projecten op zich genomen om duurzaamheid een manier van leven te maken in de Winery, de wijngaarden en hun sociale omgeving. Het lijdt geen twijfel dat voor een organisatie die leeft en bloeit uit de schatten van de natuur als bron van essentiële grondstoffen, het logisch is te proberen alles in het werk te stellen om de natuur gezond en essentieel te houden in de loop van de tijd.
 
Sinds ze begonnen zijn met het introduceren van hun duurzaamheidsvisie bij Galil Mountain Winery, zijn ze niet stil blijven staan. Integendeel, ze zijn blijven innoveren en handelen voor het welzijn van ons aller milieu en onze samenleving.

De activiteiten omvatten een elektriciteitsopwekkingssysteem op zonne-energie op het dak van het wijnhuis, een systeem voor afvalwaterbehandeling, een zonne-energiesysteem in plaats van diesel.


Men maakt 14 verschillende  kwaliteitswijnen, onder 3 verschillende labels die de expressie van de regio tot verbeelding brengen. Van fruitig en doordrinkbaar tot vol, complex met bewaarpotentieel.

Land: Israël
Gebied: Upper Galilee
Druivensoort: Gewurztraminer
Wijnhuis: Galil Mountain
Jaar: 2018
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen