Giol Sesto Senso

€10,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:       Bronner           

Wijnhuis:            Giol

Gebied:               Veneto              

Land:                  Italië           

 

Omschrijving:          

Deze hele sappige wijn van 100% Bronner wordt gemaakt van de meest pure druif zonder enkele vorm van bestreidingsmiddelen of mest stoffen. Veel puurder dan deze wijn gaat het niet worden!

De Bronner wordt gedefinieerd door een wijnstok van de toekomst of superbio-wijn, dankzij zijn buitengewone natuurlijke vermogen om de gevaarlijkste schimmelziekten voor de wijnstok te weerstaan, zoals echte meeldauw en valse meeldauw. Het is een kruising tussen in 1975 geboren wijndruiven door Merzling en Geisenheim 6494 te kruisen, ook twee natuurlijke variëteiten die onder hun voorlopers Riesling en Pinot grigio hebben, waarmee de nieuwe druif de kracht en kenmerken van de tros deelt. Dankzij zijn natuurlijke weerstand tegen schimmelziekten, vereist het geen behandelingen zoals de andere, meer wijdverbreide en bekende traditionele variëteiten. De druiven die we telen zijn onbesmet en behouden de originele aroma's en smaken van het gebied waar ze vandaan komen. Om deze erfenis, dit organoleptische erfgoed, te beschermen, hebben we ze op een zo respectvol mogelijke manier bewerkt, waarbij we geen dierlijke producten hebben toegevoegd. Het is niet zomaar een wijn, het is een ideaal: sap van ongerepte druiven.

 

Kleur:                                 

Bleek geel

 

Geur:                                 

Zachte geuren van fris wit fruit trappen af gevolgd door lichte tonen van citrus.

 

Smaak:                              

De smaak begint heel zacht en wordt snel aangevuld door sappige verfrissende citrus tonen en een verkwikkende afdronk.

 

Wijn & Spijs:                    

Witvis, vegetarisch, spicy Oosters, vleeswaren, wit vlees, zachte romige kaas, tonijn & zwaardvis, kip

 

Wijnhuis omschrijving:   

Azienda Agricola Giol ligt in het hart van San Polo di Piave, op 35 km afstand van Venetië (Veneto) en is het oudste prosecco huis uit Italië (1427). Het handelsmerk van dit wijnhuis is het tegenwoordig onbewoonde kasteel Giol. Hier liggen in de kelders, onder toeziend oog van de jonge Venetiaanse wijnmaker Vittorio Carraro, de wijnen te rijpen, achter meters dikke muren en daardoor op een constante temperatuur.

De recente geschiedenis van het kasteel en de wijnkelders gaat terug naar de gebeurtenissen rond 2 families: eerst de Papadopoli familie en later de Giol familie. De graaf Papadopoli, een Venetiaanse bankier, gebruikte het kasteel als zijn zomerverblijf en verliet Venetië tijdens die maanden om de supervisie te houden over oogst op zijn oneindig landgoed. In 1923 verkocht de familie het enorme landgoed met meer dan 60 geannexeerde boerderijen en het kasteel aan commandant Giovanni Giol. Hij was net teruggekeerd uit Zuid-Amerika na een zeer succesvolle emigratieperiode. Hij betrok het kasteel en ging verder met het werk van de graaf. Met behoud van de structuur en de oude wijnkelders, bouwde hij een tweede vaten kamer, nog steeds bekend wegens zijn afmeting en charme. Na de bijdragen van de volgende drie generaties is het volledige complex in een uitstekende staat en is er een wijnhuis overgebleven waar geweldige wijnen worden geproduceerd. Allen van biologische druiven gemaakt, veganistisch, soms ook zonder toegevoegd zwavel en met relatief lage alcoholpercentages.  

Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivensoort: Bronner
Wijnhuis: Giol
Jaar: 2019
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12.5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen