Gravel & Loam Pinot Noir

€16,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:     Pinot Noir                

Wijnhuis:          Gravel & Loam                 

Gebied:            Marlborough                   

Land:               Nieuw-Zeeland                  

 

Omschrijving:          

Deze Pinot Noir uit Marlborough is licht van kleur. Door het houtgebruik heeft de wijn een tikkeltje body en dat is prettig in de smaak.

 

Kleur:                                 

Licht rood

 

Geur:                                 

 

 

Smaak:                              

Door het houtgebruik heeft de wijn een tikkeltje body en dat is prettig in de smaak.

 

Wijn & Spijs:                    

Spicy Oosters, konijn, wit vlees, zachte romige Kazen

 

Wijnhuis omschrijving:     

De sauvignon blanc is een speciale blend voor de Nederlandse markt. De wijn wordt gemaakt op basis van de beste sauvignon blanc druiven uit Marlborough, een van de gravel & loam zonnigste en droogste wijnregionen van Nieuw-Zeeland. Dankzij de vele zonuren en het droge en relatief koele klimaat, krijgen de druiven hier volop de tijd om te rijpen en al hun aromatische kracht te ontplooien. Het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht zorgt voor extra frisheid en complexiteit. De pinot noir is gemaakt met de beste pinot noir druiven uit Canterbury, een regio op het Zuidereiland.

De druiven worden geoogst in the ‘Croft Vineyard’ in Burham en ‘Fraher Vineyard’ in Waipara. Canterbury is de op drie na grootste wijnregio van Nieuw-Zeeland en bestaat uit twee grote subzones: de vlakke landen uit de omgeving van Christchurch, met een losse alluviale bodem van leem op een onderlaag van grind en rolkeien, en het recenter ontwikkelde Waipara dal, waar de leembodem meer kalkgruis en stenen bevat. De zomers zijn lang en droog, met een hoog aantal zonuren, terwijl het klimaat relatief koel is. In Waipara kan het wel eens wat warmer worden dan op de vlakke landen. 

Door de ideale klimaatomstandigheden krijgen de druiven hier volop de tijd om te rijpen en al hun aromatische kracht te ontwikkelen. Het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht zorgt voor extra frisheid en complexiteit.

Land: Nieuw-Zeeland
Gebied: Malborough
Druivensoort: Pinot Noir
Wijnhuis: Gravel & Loam
Jaar: 2015
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen