Gravel & Loam Sauvignon Blanc

€10,95
Beschikbaarheid: Op voorraad (12)

Duivensoort:     Sauvignon blanc                

Wijnhuis:          Gravel & Loam                 

Gebied:            Marlborough                   

Land:               Nieuw-Zeeland                  

 

Omschrijving:          

De sauvignon blanc van Grevel & Loam is een speciale blend gemaakt voor de Nederlandse markt op basis van de beste sauvignon blanc druiven uit Marlborough, een van de zonnigste en droogste wijnregionen van Nieuw-Zeeland. Door veel zonuren in combinatie met een droog en relatief koel klimaat, krijgen de druiven volop de tijd om te rijpen en al hun aromatische kracht te ontplooien. Het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht zorgt voor extra frisheid en complexiteit. Knisperend fris en stuivend.

 

Kleur:                                 

Bleek geel

 

Geur:                                 

 

 

Smaak:                              

Fris, knisperende en stuivend

 

Wijn & Spijs:                    

Schaal- en schelpdieren, tonijn & zwaardvis, witvis

 

Wijnhuis omschrijving:     

De sauvignon blanc is een speciale blend voor de Nederlandse markt. De wijn wordt gemaakt op basis van de beste sauvignon blanc druiven uit Marlborough, een van de gravel & loam zonnigste en droogste wijnregionen van Nieuw-Zeeland. Dankzij de vele zonuren en het droge en relatief koele klimaat, krijgen de druiven hier volop de tijd om te rijpen en al hun aromatische kracht te ontplooien. Het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht zorgt voor extra frisheid en complexiteit. De pinot noir is gemaakt met de beste pinot noir druiven uit Canterbury, een regio op het Zuidereiland.

De druiven worden geoogst in the ‘Croft Vineyard’ in Burham en ‘Fraher Vineyard’ in Waipara. Canterbury is de op drie na grootste wijnregio van Nieuw-Zeeland en bestaat uit twee grote subzones: de vlakke landen uit de omgeving van Christchurch, met een losse alluviale bodem van leem op een onderlaag van grind en rolkeien, en het recenter ontwikkelde Waipara dal, waar de leembodem meer kalkgruis en stenen bevat. De zomers zijn lang en droog, met een hoog aantal zonuren, terwijl het klimaat relatief koel is. In Waipara kan het wel eens wat warmer worden dan op de vlakke landen. 

Door de ideale klimaatomstandigheden krijgen de druiven hier volop de tijd om te rijpen en al hun aromatische kracht te ontwikkelen. Het grote verschil in temperatuur tussen dag en nacht zorgt voor extra frisheid en complexiteit.

Land: Nieuw-Zeeland
Gebied: Marlbrough
Druivensoort: Sauvignon Blanc
Wijnhuis: Gravel & Loam
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen