Gustavshof Silvaner Trocken

€12,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:     Silvaner               

Wijnhuis:         Gustavshof                  

Gebied:            Rheinhessen                  

Land:               Duitsland

 

Omschrijving:          

 

 

Kleur:                                 

 

 

Geur:                                 

 

 

Smaak:                              

 

 

Wijn & Spijs:                    

Asperges, witvis, rijst Aziatisch, zachte romige kaas, konijn, zalmachtigen, vegetarisch, kip

 

Wijnhuis omschrijving:     

Gustavshof ligt in het hart van Rheinhessen, ten zuiden van Mainz. De  wijngaard (18ha) wordt sinds 4 generaties beheerd door de familie Roll. Zij werken sinds 2004 volgens de richtlijnen van de biologische wijnbouw, zijn in 2007 Ecovin gecertificeerd en recent (2012) biologisch-dynamisch (Demeter gekeurd). Alle wijnen worden
veganistisch gemaakt. De hoge kwaliteit van hun producten, het behoud en de bevordering van een gezond terroir en evenwichtige aanplant van de wijnstokken zijn de basis van het bedrijf.
Pinot gris en riesling zijn hun hobby druiven, de blauwe druif heeft hun passie en zeldzame lokale druifrassen zijn hun roeping.
Het wijndomein heeft altijd werk gemaakt van het produceren van goede tot zeer goede kwaliteitswijnen. Heel belangrijk is de natuurlijke typering van de wijn. Dit houdt in dat de aard van het terroir en de smaak van de druiven in de wijn weerspiegelt wordt. Alle wijnen zijn hier heel typerend voor het druivenras. Hun ‘doe het zelf’ wijnmaak pakket werd in 2014 gekozen tot ‘Demeterproduct van het jaar’ en zij ontvingen meerdere medailles tijdens Bio Millesime, waaronder de fel begeerde goudenmedaille met ‘mention spéciale’ voor de rode “Jomax”.

 

Land: Duitsland
Gebied: Rheinhessen
Druivensoort: Silvaner
Wijnhuis: Gustavshof
Jaar: 2017
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen