Josetta Saffirio Barbera d’Alba

€16,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                     Barbera

Wijnhuis:                          Josetta Saffirio  

Gebied:                             Barbera d'alba

Land:                                 Italië

 

Omschrijving:          

Barbera is een van de grotere druifsoorten uit Italië. Violet-rood met robijnrode briljante reflecties. Een intense neus en geuren van de moerbei. Het is een Superiore wat betekent dat de wijn 12 maanden op eiken wordt gerijpt. In dit geval de helft van de wijn op nieuw eiken- en de andere helft van de wijn op eikenvaten waar de wijn van het jaar daarvoor in gezeten heeft. Na de 12 maanden worden ze bij elkaar gedaan en gebotteld. De oude eiken vaten zorgen voor structuur en dat het rode fruit goed overeind blijft staan. De nieuwe vaten zorgen voor een volle en warme smaak, denk bijvoorbeeld aan vruchten jam. Dit is de perfecte mix voor een frisse maar toch warme Barbera.

 

Kleur:   

Violet-rood met robijnrode briljante reflecties

 

Geur:    

Een intense neus en geuren van de moerbei

 

Smaak: 

De oude eiken vaten zorgen voor structuur en dat het rode fruit goed overeind blijft staan. De nieuwe vaten zorgen voor een volle en warme smaak, denk bijvoorbeeld aan vruchten jam

 

Wijn & Spijs:      

Heerlijk bij wit vlees en stevige pasta’s

 

Wijnhuis omschrijving:   

Elke avond vertelde Ernesto Saffirio zijn kleine Josetta het verhaal van de kabouter die hij als kind zag op de binnenplaats van de boerderij. De kabouter zat op een kar getrokken door muizen.

Josetta, auteur van de originele label ontwerpen, heeft deze verhalen levend gehouden voor haar kinderen Sara en Alessio. Ze besloot om hun wijnen te wijden aan de wezentjes die volgens de verhalen de boeren in de velden hielpen. In ruil voor de zorg voor de dieren en de wijnkelder zetten de bewoners ‘s avonds kleine glaasjes wijn klaar op het stoepje.

De originaliteit en schoonheid van deze ontwerpen maakten de illustraties van Josetta Saffirio wereldwijd beroemd. De kabouter vertegenwoordigt voor Josetta het duurzaam en biologisch produceren van wijn. Al twee eeuwen cultiveren ze de wijngaarden en laten het gebied zijn eigen verhaal vertellen via hun wijnen.

Josetta maakt fantastische Barolo’s en een super Barbera d’Alba. Het officiële biologische keurmerk heeft het wijnhuis in 2017 ontvangen.

 

Land: Italië
Gebied: Barbera d'alba
Druivensoort: Barbera
Wijnhuis: Josetta Saffirio
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen