Josetta Saffirio Langhe Nebbiolo

€19,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                     Nebbiolo

Wijnhuis:                          Josetta Saffirio  

Gebied:                             Barbera d'alba

Land:                                 Italië

 

Omschrijving:          

Deze Nebbiolo is een hele elegante wijn met warme tonen van gedoogd fruit. Daarnaast natuurlijk mooie ronde tannine zo als je dat mag verwachten van een Nebbiolo. De most heeft tien dagen inweking op de schillen na het persen en de wijn rijpt 12 maanden in eikenhouten vaten. Met deze wijn hebben ze de fruittonen perfect weten te bewaren en daardoor is het een wijn die bij een hoop verschillende gerechten gedronken kan worden.
 

Kleur:   

Robijnrood

 

Geur:    

 

 

Smaak: 

 

 

Wijn & Spijs:      

Heerlijk bij rood of wit vlees en medium gerijpte kazen

Wijnhuis omschrijving:   

Elke avond vertelde Ernesto Saffirio zijn kleine Josetta het verhaal van de kabouter die hij als kind zag op de binnenplaats van de boerderij. De kabouter zat op een kar getrokken door muizen.

Josetta, auteur van de originele label ontwerpen, heeft deze verhalen levend gehouden voor haar kinderen Sara en Alessio. Ze besloot om hun wijnen te wijden aan de wezentjes die volgens de verhalen de boeren in de velden hielpen. In ruil voor de zorg voor de dieren en de wijnkelder zetten de bewoners ‘s avonds kleine glaasjes wijn klaar op het stoepje.

De originaliteit en schoonheid van deze ontwerpen maakten de illustraties van Josetta Saffirio wereldwijd beroemd. De kabouter vertegenwoordigt voor Josetta het duurzaam en biologisch produceren van wijn. Al twee eeuwen cultiveren ze de wijngaarden en laten het gebied zijn eigen verhaal vertellen via hun wijnen.

Josetta maakt fantastische Barolo’s en een super Barbera d’Alba. Het officiële biologische keurmerk heeft het wijnhuis in 2017 ontvangen.

 

Land: Italië
Gebied: Langhe
Druivensoort: Nebbiolo
Wijnhuis: Josetta saffirio
Jaar: 2019
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen