Balestri Valda Lunalongo

€15,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:      70% Garganega- en 30% Trebbiano            

Wijnhuis:            Balestri Valda              

Gebied:              Soave Classico                 

Land:                 Italië                

 

Omschrijving:          

De twee druiven uit de Soave samen in een mooi glas wijn. 70% Garganega- en 30% Trebbiano druif waarbij de Trebbiano een rijping op hout heeft gehad en de Garganega op RVS. Dit zorgt voor een heerlijke ronde en zachte smaak.

 

Kleur:                                 

Bleek geel

 

Geur:                                 

Zachte tonen van wit fruit gevolgd door witte peper en Acaciahoning.

 

Smaak:                              

In de aanzet tonen van zacht, geel en wit fruit met subtiele mineraliteit. Lange soepele afdronk met lichte tonen van vanille.

 

Wijn & Spijs:                    

Perfect bij kalfsvlees, gegrilde vis en oosterse curry

 

Wijnhuis omschrijving:     

Balestri Valda Dit kleine familiebedrijf staat voor kwaliteit en een perfect ecologisch klimaat. In de wijngaarden worden bijenvolkjes gehouden die er voor zorgen dat biodiversiteit in stand wordt gehouden. Er wordt hier volledig biologisch gewerkt en ze verwachten...

Er wordt hier volledig biologisch gewerkt met veel liefde voor de natur. Het is fantastisch om rond te wandelen over de wijngaarden, waar de bloemen en fruitbomen volop aanwezig zijn. De meest bekende wijnen van dit wijnhuis zijn de Soave Classico en Amarone.

Mijn absolute favoriet is de Libertate Trebbiano!

Van oudsher wordt Trebbiano samen met de Garganega verbouwt in Soave. Tegenwoordig is de Garganega hier de meest aangeplante druif, de Trebbiano is bijna verdwenen.

Balestri Valda heeft er voor gekozen om een Trebbiano wijn te maken op klassieke wijze: de wijn wordt opgevoed in terracotta potten (amforen). Het resultaat is een fantastisch zachte, fruitige wijn met een mooie frisse afdronk. We zijn heel trots dat wij u deze wijn mogen aanbieden, zeker omdat er elk jaar maar een kleine oplage gemaakt wordt.

Land: Italië
Gebied: Soave Classico
Druivensoort: 70% Garganega, 30% Trebbiano
Wijnhuis: Balestri Valda
Jaar: 2018
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen