Macallan A Night on Earth

€99,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

The Macallan Higland Single malt Scotch whisky 0,7L

Distilleerderij:                  The Macallan

Gebied:                           Higland

Land:                              Schotland

 

Omschrijving:    

A Night on Earth In Scotland vertelt het verhaal van de wereldberoemde Hogmanay-festiviteiten in Schotland die jaarlijks op 31 december worden gevierd. Deze seizoensrelease is een samenwerking met de veelgeprezen Japans-Franse illustrator Erica Dorn, wiens kunstwerken te zien waren in de films van regisseur Wes Anderson. De single malt wordt gepresenteerd in een unieke verpakking om een ​​speciale unboxing-ervaring te bieden en Dorn's speelse abstracte illustraties zijn geïnspireerd op de historische vuurrituelen die dominant zijn in nieuwjaarsvieringen over de hele wereld.

A Night on Earth In Scotland is gemaakt van een selectie van de uitzonderlijke Amerikaanse en Europese eiken sherry gekruide vaten van The Macallan, samen met Amerikaanse ex-bourbonvaten om het rijke, zoete zandkoekachtige karakter te leveren. Een whisky die verwijst naar de rijke Schotse delicatesse die traditioneel wordt geschonken en gegeten in Hogmanay, onderbroken door feestelijke tonen van gedroogde sinaasappel en kruiden.

 

Kleur:

Warm ember 

 

Geur:

De Whisky heeft in de neus aroma’s van vanille, gebakken appel, gebakken koekjes en wat amandel

 

Smaak:

Mooie tinten van vanille, zandkoekjes, kaneel en gedroogde sinaasappel

 

Distilleerderij omschrijving:   

The Macallan is een distilleerderij met een rijke geschiedenis in het kloppend whiskyhart van Schotland. The Macallan staat op een landgoed van ruim 150 hectare aan de Spey-rivier. Daar groeien ze gerst, distilleren ze spirit en bovenal: daar rijpt de whisky. Tijdens de rijping verkrijgt The Macallan het grootste deel van de smaak en zelfs al haar kleur. The Macallan vertrouwt uitsluitend op de natuurlijke eigenschappen van enkel de allerbeste eikenhouten ex-sherryvaten. Deze geven tonen van (gedroogd) fruit, noten en specerijen aan de whisky.

Het naadloos combineren van innovatie met vakmanschap. Dat is waar het Whisky Mastery Team van The Macallan verantwoordelijk voor is, door het voortzetten van de buitengewone toewijding aan uitzonderlijke kwaliteit waar The Macallan sinds 1824 bekend om staat. Onder Leiding van master whisky maker Kirsteen Campbell is dit team eindverantwoordelijk voor de karakteristieke en geprezen single malts die door The Macallan worden geproduceerd.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen