Moët & Chandon Vintage 2013

€72,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Moët & Chandon Vintage 2012 0.75L

Moët & Chandon Vintage Rose 2012 0.75L

Duivensoort:                      Chardonnay, meunier en pinot noir

Wijnhuis:                            Moët & Chandon

Gebied:                               Champagne

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

Er werd geplukt tussen 10 en 26 september en, miraculeus, amper een maand na de oogst sprak men al over ‘één van de grote oogstjaren’. Nú, zes jaar later, na vijf jaar sur lattes in de kelders te hebben gerijpt, blijkt de Grand Vintage 2012 een schoonheid van grote klasse. De Moët & Chandon Grand Vintage 2012 Extra Brut is een uitermate geslaagde assemblage.

 

Kleur:   

Goudgeel

 

Geur:    

Schitterende neus. Expressief, krachtig, complex en gelaagd. Het resultaat van perfect gerijpte druiven en een geduldige rijping op fles gedurende meer dan vijf jaar. Er zijn nuances van vers geplukte witte bloemen, maar ook van abrikoos, gekonfijt bosfruit en van limoen en nectarine, naast geroosterde amandel, hazelnoot, biscuit en brioche.

 

Smaak: 

Het begint met een fijne, zachte en levendige mousse. Daarachter breed genuanceerde, expressieve en krachtige, rijpe aroma’s.

 

Wijn & Spijs:      

aperitief en die ook perfect kan worden geschonken aan tafel als begeleider van vis in roomsaus en meer nog van gevogelte en wit vlees.

 

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Moët & Chandon is het meest bekende en illustere wijnhuis van de Champagne. In de afgelopen 260 jaar hebben zij zich ontwikkeld tot marktleider, icoon en benchmark voor mousserende wijn.

 

Moët & Chandon is opgericht in 1743 in Epernay, vlakbij Reims. Al sinds haar oprichting staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven .Een waardevol erfgoed dat zijn rijke historie mede te danken heeft aan de passionele visie van o.a. Jean-Rémy Moët, die met de magie van zijn exquise champagne, de harten van de Europese aristocratie wist te veroveren.

 

Door de jaren heen breidt het huis zich uit en de kring van liefhebbers, waaronder koning Lodewijk XV en keizer Napoleon, groeit. Vandaag de dag is Moët & Chandon de favoriete champagne voor klassieke gastronomie en trendy nightlife. Ze kenmerken zich door hun elegante, frisse, volle smaak; de signatuur van dit huis der huizen. De meest bekende is de Moët & Chandon Impérial Brut, waarvan iedere anderhalve seconde ergens ter wereld een fles wordt ontkurkt.

 

Land: Frankrijk
Gebied: Champagne
Druivensoort:
Wijnhuis: Moët & Chandon
Jaar: 2012
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen