Moët & Chandon Vintage 2013

€72,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Moët & Chandon Vintage 2013 0.75L

Moët & Chandon Vintage Rose 2013 0.75L

Duivensoort:                      Chardonnay, meunier en pinot noir

Wijnhuis:                            Moët & Chandon

Gebied:                               Champagne

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

De Grand Vintage 2013 is alweer de 75e vintage in de geschiedenis van Moët & Chandon. De prestigieuze Grand Vintage Collection bevat de fijnste wijnen van één oogstjaar. Deze vintage champagnes worden al gemaakt sinds 1842 en uitsluitend in bijzondere wijnjaren. De Grand Vintage 2013 is de meest recente in de opeenvolging van vintages met een -3 op het einde, vrijwel ononderbroken sinds 1923 (de uitzondering was 1963).

De Grand Vintage Blanc 2013 is gemaakt van druiven die in oktober zijn geoogst, wat uitzonderlijk laat is. Het leverde een bijzondere champagne op met een onmiddellijk aanwezige rijpheid, een champagne vol herfstaroma’s met een energieke en uitgebeitelde balans.

 

 

Kleur:   

Goudgeel

 

Geur:    

Schitterende neus. Expressief, krachtig, complex en gelaagd. Het resultaat van perfect gerijpte druiven en een geduldige rijping op fles gedurende meer dan vijf jaar. Er zijn nuances van vers geplukte witte bloemen, maar ook van abrikoos, gekonfijt bosfruit en van limoen en nectarine, naast geroosterde amandel, hazelnoot, biscuit en brioche.

 

Smaak: 

Het begint met een fijne, zachte en levendige mousse. Daarachter breed genuanceerde, expressieve en krachtige, rijpe aroma’s.

 

Wijn & Spijs:      

aperitief en die ook perfect kan worden geschonken aan tafel als begeleider van vis in roomsaus en meer nog van gevogelte en wit vlees.

 

 

Wijnhuis omschrijving:      

 

Moët & Chandon is het meest bekende en illustere wijnhuis van de Champagne. In de afgelopen 260 jaar hebben zij zich ontwikkeld tot marktleider, icoon en benchmark voor mousserende wijn.

 

Moët & Chandon is opgericht in 1743 in Epernay, vlakbij Reims. Al sinds haar oprichting staat Moët & Chandon synoniem voor de meest bruisende momenten in het leven .Een waardevol erfgoed dat zijn rijke historie mede te danken heeft aan de passionele visie van o.a. Jean-Rémy Moët, die met de magie van zijn exquise champagne, de harten van de Europese aristocratie wist te veroveren.

 

Door de jaren heen breidt het huis zich uit en de kring van liefhebbers, waaronder koning Lodewijk XV en keizer Napoleon, groeit. Vandaag de dag is Moët & Chandon de favoriete champagne voor klassieke gastronomie en trendy nightlife. Ze kenmerken zich door hun elegante, frisse, volle smaak; de signatuur van dit huis der huizen. De meest bekende is de Moët & Chandon Impérial Brut, waarvan iedere anderhalve seconde ergens ter wereld een fles wordt ontkurkt.

 

Land: Frankrijk
Gebied: Champagne
Druivensoort:
Wijnhuis: Moët & Chandon
Jaar: 2012
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen