Mont Baudile Terzac Blanc

€7,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                      Grenache en Sauvignon Blanc

Wijnhuis:                           Terzac

Gebied:                              Languedoc

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

Een spannende assemblage uit grenache blanc en sauvignon-blanc druiven. Het sap springt je uit het glas tegemoet. Deze alleskunner werd niet voor niets door Pieter Nijdam in De Telegraaf bestempeld als de ideale terraswijn. Frisse, levendige fruitgeuren, geen spoortje hout in het glas en heerlijke frisse tonen in de mond.

Kleur:                      

Licht bleek

 

Geur:                                 

De neus is intens en levendig met bloemige tonen van acacia bloesem gemixt met kaneel en frisse botertonen.

 

Smaak:                              

De smaak is verfrissend in aanzet waarna de lichte rijkheid van de Grenache om de hoek komt kijken. De mooie balans tussen bloesem, fris en rijp fruit volgt elkaar op afgerond met een lange verfrissende afdronk.

Wijn & Spijs:                    

De Terzac Blanc is behalve bij asperges ook een aanrader bij pittig Aziatisch eten, vis, schelp- en schaaldieren of als lekker aperitief.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Gelegen op 160 m hoogte aan de voet van de Larzac, strekken de wijngaarden van Saint Saturnin zich uit. De zeer stenige klei-kalkgrond samen met het droge klimaat in de zomer beperken de opbrengst hetgeen zorgt voor een mooie concentratie van smaak in de druiven. Zowel tijdens de groei als tijdens de oogst worden de druiven met de grootste zorg omringd waardoor het fruit heel zuiver van de wijnranken komt. Om de wijn vanaf het begin een gunstige start te geven, is het uiterst belangrijk om door middel van veel handwerk in de wijngaarden het kneuzen van de druiven te voorkomen. Hierdoor is de oogst heel puur in zijn fruit.

 

Iedere druivensoort wordt apart verwerkt en fermentatie gebeurt onder gecontroleerde temperaturen. Door regelmatig te proeven, te analyseren en een zorgvuldige assemblage blijft de kwaliteit van de wijnen behouden. Hij wordt zelfs ieder jaar nog beter.

Land: Frankrijk
Gebied: Languedoc
Druivensoort: Grenache blanc, sauvignon blanc
Wijnhuis: Terzac
Jaar: 2018
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen