Negretti Langhe Chardonnay

€22,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)

Duivensoort:       Chardonnay              

Wijnhuis:             Negretti              

Gebied:               D.O.C. Langhe               

Land:                  Italië               

 

Omschrijving:          

De wijngaard ligt op het westen onder aan de berg. Deze zorgt voor weinig temperatuurverschil tussen dag en nacht, waardoor de chardonnay zijn fruitige karakter behoudt.

           

Wijn & Spijs:                    

Pasta/deegwaren, zacht romige kazen, zalmachtige, konijn, vegetarisch, spicy Oosters, vleeswaren, kip, wit vlees

 

Wijnhuis omschrijving:     

Negretti omvat 13 hectare wijngaarden in La Morra, Monforte d'Alba en Roddi. De wijnen worden uitsluitend gemaakt eigen geteelde druiven. ‘Respect voor de wijngaard’ is het motto hier. De nadruk bij Negretti ligt bij het werk in en aan de wijngaarden, slechts 10% wordt besteed aan de kelder. Uitgebreide zorg het hele jaar door en een ‘groene oogst’ resulteert in extreem lage opbrengsten, tussen eind juni en eind juli wordt een percentage overtollig fruit weggesneden.
Alle druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig behandeld in kleine kistjes. Uiteraard worden de ongefilterde wijnen in een smetteloos schone kelder gemaakt en gelagerd. De prijzenkast van de Negretti wijnen toont de internationale waardering voor hun geweldige nebbiolo wijnen. De Barolo’s vallen keer op keer in de prijzen. Bovendien zijn ze inmiddels duurzaam werkend volgens de  Green

Land: Italië
Gebied: Langhe
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Negretti
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen