Plantation Single Cask Barbados 10 yrs Biltstraat Wijn & Whisky botteling

€57,50 €52,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

NIEUW BINNEN!

Onze eigen botteling van de Plantation 10 years Barbados op sherry vaten. Donker fruit en vanille zijn in een smaakbommetje samengevat en afgerond door vanille.

 

Kleur: 

Donker roodbruin met een gouden gloed

 

Geur: 

De geur begint met rood fruit en na een paar minuten in het glas ontpopt zich een hele volle neus. Het rode fruit ontwikkeld zich en wordt aangevuld met krenten, vanille en gedroogde abrikozen omhuld met een subtiele vanille toutch.

 

Smaak:

Door rum op 49,3% af te laten bottelen krijg je een lichte bite in het begin die na een paar minuten in het glas verdwijnt en een hele mooie dikte in de rum te voorschijn tovert. De smaak begint net als de geur met voornamelijk rood fruit waarna de krentjes en het zachte ingedroogde fruit aanvullen. De afdronk is heel lang met naast het rode fruit karamel en een subtiel zoete vanille.

 

Het vat

Toen wij dit vat (cask no. 04) te proeven kregen als kleine sample wat Plantation allemaal voor moois heeft liggen in de kelders waren wij gelijk verkocht. Tussen de 10-15 verschillende vaten die wij proefde sprong deze eruit. De hoeveelheid smaak, een waanzinnige afdronk en een sherry invloed die je niet vaak tegenkomt bij rums onder de € 100 verraste ons. 

Na een geslaagde onderhandeling hebben wij het gehele vat gekocht en staat er nu een op 49,3% cask strength afgebottelde Barbados in de winkel. 

Geniet, zoals wij genoten toen wij deze rum voor het eerst proefden!

 

Smaak:

 

Land: Barbados
Leeftijd: 10 jaar
Destilleerderij: Plantation
Inhoud: 0.7L
Alcohol percentage: 49,3%
0 sterren op basis van 0 beoordelingen