Josetta Saffirio Barolo

€40,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Duivensoort:                     Barolo

Wijnhuis:                          Josetta Saffirio  

Gebied:                             Barbera d'alba

Land:                                 Italië

 

Omschrijving:          

Granaatrood met robijnrode tinten. Tonen van rozen, vanille, geroosterde hazelnoten, zoethout, tabak en kaneel. Fruitige geuren van aardbeien en moerbeien. Volle en elegante smaak met een goede body. De perfect gemengde hints van fruit en hout zijn zeer aantrekkelijk. Met zijn goede structuur is deze wijn een perfecte match voor hoofdgerechten van rood vlees, gestoofde gerechten en wild in het algemeen. Ook ideaal om te combineren met kazen.
 

Kleur:   

Granaatrood met robijnrode tinten

 

Geur:    

Tonen van rozen, vanille, geroosterde hazelnoten, zoethout, tabak en kaneel. Fruitige geuren van aardbeien en moerbeien

 

Smaak: 

Volle en elegante smaak met een goede body. De perfect gemengde hints van fruit en hout zijn zeer aantrekkelijk

 

Wijn & Spijs:      

rood vlees, gestoofde gerechten en wild in het algemeen. Ook ideaal om te combineren met kazen.
 

Wijnhuis omschrijving:   

Elke avond vertelde Ernesto Saffirio zijn kleine Josetta het verhaal van de kabouter die hij als kind zag op de binnenplaats van de boerderij. De kabouter zat op een kar getrokken door muizen.

Josetta, auteur van de originele label ontwerpen, heeft deze verhalen levend gehouden voor haar kinderen Sara en Alessio. Ze besloot om hun wijnen te wijden aan de wezentjes die volgens de verhalen de boeren in de velden hielpen. In ruil voor de zorg voor de dieren en de wijnkelder zetten de bewoners ‘s avonds kleine glaasjes wijn klaar op het stoepje.

De originaliteit en schoonheid van deze ontwerpen maakten de illustraties van Josetta Saffirio wereldwijd beroemd. De kabouter vertegenwoordigt voor Josetta het duurzaam en biologisch produceren van wijn. Al twee eeuwen cultiveren ze de wijngaarden en laten het gebied zijn eigen verhaal vertellen via hun wijnen.

Josetta maakt fantastische Barolo’s en een super Barbera d’Alba. Het officiële biologische keurmerk heeft het wijnhuis in 2017 ontvangen.

 

Land: Italië
Gebied: Barbera d'alba
Druivensoort: Barolo
Wijnhuis: Josetta Saffirio
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen