Sauvion Sancerre

€19,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                     Sauvignon Blanc

Wijnhuis:                           Sauvion

Gebied:                              Sancerre

Land:                                 Frankrijk

 

Omschrijving:          

De Sancerre van Sauvion komt van de gerenommeerde appellatie in Midden-Frankrijk, onderdeel van de Loire-wijngaarden, gelegen op een heuvel met uitzicht op de linkeroever van de Haute Loire. De wijn toont mooi fris met veel mineraliteit en een elegant verfrissende afdronk. Heerlijke klassieker!

 

Kleur:   

Zeer lichtgeel met groene reflecties.

 

Geur:    

Zeer aromatische neus van witte bloemen zoals acacia, vuursteen, citrus en exotisch fruit

 

Smaak: 

Vrij levendige wijn waar we deze zeer aangename aroma's vinden.

 

Wijn & Spijs:      

Varkensvlees, Schelpdier, Pittig eten, Vegatarisch, geitenkasst

 

Wijnhuis omschrijving:   

Maison SAUVION is gelegen in het hart van de Nantais-wijngaard op Château du Cléray-Sauvion in Eolie. Eolie, land van de wind, roept de zachte zeebries op die de wijnstokken streelt. Het Château du Cléray-Sauvion, in 1935 overgenomen door Ernest SAUVION, is met zijn oude gewelfde kelders een van de oudste panden in de wijngaarden van Sèvre en Maine. Het beslaat 95 hectare, voornamelijk beplant met Muscadet Sèvre & Maine, maar ook Gros-Plant, Chardonnay en Sauvignon. De bodems zijn silico-klei, vrij laat maar rijk terroir, met een groot verouderingspotentieel.

Het SAUVION-huis heeft altijd een speciale plaats in de wijngaard ingenomen door zijn stijl, de kwaliteit van zijn Muscadet en door zijn distributie voornamelijk in traditionele circuits of op nichemarkten.

Vanaf het begin van zijn activiteit heeft Maison SAUVION er alles aan gedaan om zijn Muscadets adelbrieven te geven, waardoor de hele appellatie wordt verbeterd. Tegenwoordig exporteert Maison SAUVION meer dan 60% van zijn wijnen naar meer dan 80 landen, wat hem de ambassadeur van de Nantais-wijngaard maakt. De Muscadets staan ​​op de meest prestigieuze tafels ter wereld.
     
Pierre-Jean Sauvion, zoon van Yves Sauvion, werd midden in de tuin geboren, het huis van zijn ouders is omgeven door wijngaarden. Pierre-Jean, sinds zijn jeugd in de wijnbouwomgeving gepassioneerd door de wijncultuur, is oenoloog en afgestudeerd aan de Universiteit van Bordeaux. Na zijn studies vormde hij wijnen in Californië, Australië, de Elzas, Cahors, in de regio Bordeaux ... en keerde vervolgens terug naar het ouderlijk huis, op het Château du Cléray - Sauvion in 2004.
Nu, Pierre-Jean, "Façonneur de Plaisir", vormt Maison Sauvion-wijnen, voor ons grootste plezier, tot glorie van wijnen.

Land: Frankrijk
Gebied: Sancerre
Druivensoort: Sauvignon Blanc
Wijnhuis: Sauvion
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen