Singla La Martine

€11,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                      70% grenache en 30% syrah

Wijnhuis:                           Domaine Singla

Gebied:                              Roussillon

Land:                                 Frankrijk

 

Omschrijving:          

De Singla la Martine kenmerkt zich door een hoge concentratie fruit met een diepe intensiteit zonder houtopvoeding. Heel krachtig en stoer!

 

Het plot-gebaseerde werk (hierbij wordt de wijngaarde in allemaal kleine stukken gedeeld en elk stuk krijgt zijn optimale behandeling kijkend naar zon, water en ondergrond in combinatie met de aangeplante druif) toont op het Domaine Singla die diversiteit en elegant terroir.

 

Kleur:                      

Paars rood

 

Geur:                                 

De neus heeft heerlijke geuren van zwarte pruim, bosbes en braam, gevolgd door een vleugje munt.

 

Smaak:                              

De smaak is krachtig in aanzet, barstensvol met bramen en bosbessen, ondersteund door tonen van oosterse kruiden welke heel zacht en elegant in de afdronk is.

 

Wijn & Spijs:                    

De Domaine Singla La Martine is heerlijk bij wild stoof, gegrild vlees, paddenstoelen en kazen.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Het zijn altijd eigenzinnige individuen die het verschil maken. Zo ook bij Domaine Singla in de Roussillon. In 1999 verruilde Laurent de Besombes zijn universitaire studie rechten voor een studie wijnbouw aan het Lycée Viticole om al in 2001 de beste percelen van het uit 1900 daterende familiedomein met zijn 50 hectare wijngaarden – groot voor de Roussillon – om te schakelen naar biologische wijnbouw. Sinds 2006 is de hele productie ls zodanig gecertificeerd. Laurents doel: het maken van vins vrais, ware wijnen! 

Terroir belangrijker dan temperatuur

Desombes kan werken met twee terroirs. Een ervan is Mas d’En Alby in de Vallée d’Aspres met arme ‘terres blanches’ bezaaid met losse stenen. Het andere is Le Mas Passe Temps in het ruige noorden richting Maury met kalk- en ijzerhoudende harde rode klei. Kleine percelen tegen steile rotswanden en omgeven door pijnbomen en garrigue. Rendementen tussen de 15 à 20 hl/ha. Laurent vinifieert elk perceel apart in kleine cuves van 5000 liter. Opvallend: hij koelt zijn druiven niet, dwars tegen oenologische voorschriften in. Reden:  “Ik kan me niet voorstellen dat druiven die bij 30º geplukt zijn baat hebben bij een thermische schok naar 15º.” Uiteraard bottelt hij zonder te klaren of te filteren. Rode draad in zijn assortiment: enorme frisheid en fruitintensiteit,  ondanks de Catalaanse warmte. 

Land: Frankrijk
Gebied: Roussillon
Druivensoort: 60% syrah, 40% grenache noir
Wijnhuis: Singla
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen