Sylvain Loichet Loichet Meursault clos du cormin

€59,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:       Chardonnay              

Wijnhuis:          Sylvain Loichet                

Gebied:            Bourgogne                  

Land:               Frankrijk                  

 

Omschrijving:          

Gelegen in het hart van de Côte de Beaune in de Bourgogne, is Meursault een van de beroemdste dorpen van de Bourgogne. Het wordt wel gezien als de hoofdstad van de grote witte wijnen. De Clos du Cromin ligt in het noordoosten van het dorp, in de buurt van de 1e Cru "Santenots".De stenen muren van deze gesloten wijngaard en de Bourgondische oorsprong van de naam "Cro", getuigen van de aanwezigheid van steengroeven op deze plaats lang geleden.

Voor deze Meursault koopt Loichet zijn druiven aan. Omdat deze aan zijn kwaliteitseisen moeten voldoen, maakt hij deze super wijn niet elk jaar. Beperkt beschikbaar!

 

Kleur:                                 

 

 

Geur:                                 

 

 

Smaak:                              

 

 

Wijn & Spijs:                    

Witvis, schaaldieren, zalmachtigen, schelpdieren, wit vlees

 

Wijnhuis omschrijving:     

De vers afgestudeerde Sylvain wilde van meet af aan alleen met biologisch geteelde druiven werken, om het terroir van alle verschillende bourgogne appellaties zo goed mogelijk uit te drukken. Hij oogst handmatig en sorteert alleen rijpe druiven, waarbij een perfecte aromatische rijpheid in samenhang met alcohol en zuurgraad de basis vormt voor het maken van een hoge wijn.
 
Na selectie op de table de trie (sorteertafel) laat hij zijn druiven inweken. De witte druiven worden zacht geperst en verdwijnen na een nacht in houten gistingskuipen. De Premier en Grands-Cru’s rijpen (deels) in nieuwe eikenhouten vaten, terwijl de gemeente appellaties rijpen in oudere vaten. De rode wijnen krijgen per type en kwaliteit hun rijpingstijd, deels op nieuw hout en deels op oudere houten vaten, naar gelang de kracht en complexiteit van de betrokken wijn en het oogstjaar.
 
La Revue du Vin de France en Jancis Robinson lieten zich onlangs lovend uit over de wijnen van Loichet  sylvainlochet.com/

Land: Frankrijk
Gebied: Bourgogne
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Syvain Loichet
Jaar: 2019
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen