Tenuta 2013

€75,00
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:       Sangiovese Grosso             

Wijnhuis:           Tenuta di Sesta                

Gebied:              Toscane                 

Land:                 Italië                

 

Omschrijving:          

Dankzij die donkere granaattint, herken je dit als Brunello zodra deze prachtige wijn uit de fles giet. De Brunello di Montalcino Riserva Duelecci Est 2013 toont die zwoele en verfijnde uitstraling die je krijgt met Sangiovese die zes jaar lang vakkundig is verouderd. Het boeket is doordrenkt met gedroogde kersen, wilde bessen, zoethout, herfstblad en licht geroosterd kruid. De wijn biedt een uitstekende aromatische intensiteit die direct en krachtig is maar ook elegant. Er werden ongeveer 3.000 flessen gemaakt.


Tenuta di Sesta brengt deze nieuwe Riserva uit, genaamd "Duelecci Est." . De oostkant ("Est) en de westkant (" Ovest ") van de Duelecci-wijngaard zijn opgedeeld in vintage. Omdat de oostkant van het perceel warmer is en meer zonneschijn ziet, werd dat fruit gebruikt om de Riserva in te maken de koelere vintage 2013. De hete 2012 vintage zag fruit afkomstig van de koelere westelijke flank van de cru.
 
Brunello koppelt voortreffelijk aan Italiaanse en intrinsieke neef; typische Toscaanse gerechten, gebraden vlees, wild, rood vlees en gekruide schapenkaas.

 

Kleur:     Granaat rode kleur                           

 

 

Geur:      Gedroogde kersen, zoethout, licht geroosterd kruid.                          

 

 

Smaak:       Complex, Jam, mooie tannines en een fruitige afdronk.                    

 

 

Wijn & Spijs:                    

(veder)wild, zachte romige kaas, nagel- en komijnekaas, rood vlees, lam, harde kaas, varken, pasta/deegwaren

 

Wijnhuis omschrijving:     

Tenuta di Sesta heeft ongeveer 200 ha in bezit, bestaande uit 30 ha wijngaarden. Daarvan is 13,07 ha geregistreerd bij D.O.C.G. om Brunello di Montalcino te produceren, 7,4 ha voor Rosso di Montalcino D.O.C. en 10,86 ha is geregistreerd bij S.Antimo D.O.C. Het resterende gebied wordt grotendeels bedekt door 45 ha olijfgaarden en 55 ha graan.

DE FAMILIE

Sinds 1995 wordt de wijnmakerij beheerd door Giovanni Ciacci, die door zijn kinderen Andrea en Francesca wordt vergezeld op het gebied van bedrijfs- en agronomisch management. Voor de familie Ciacci halen traditionele veroudering in grote eiken vaten en vernieuwd beheer van wijngaarden het beste uit het grondgebied van Montalcino naar boven. Bij het beheer van de wijngaarden wordt rekening gehouden met klimaatveranderingen. 

Land: Italië
Gebied: Montalcino
Druivensoort: Sangiovese
Wijnhuis: Tenuta di Sesta
Jaar: 2015
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen