Francis Ford Coppola Vendetta

€28,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                     50% Cabernet Sauvignon, 26%Syrah, 13% Malbec, 6% Zinfandel, 5% Cabernet Franc

Wijnhuis:                            Francis Ford Coppola

Gebied:                               Californië

Land:                                  Amerika

 

Omschrijving:          

Het verhaal van Vendetta begint met een geheim, zacht gefluister, een klop op een verborgen deur. Je zult moeten ontdekken waar het eindigt.

 

Vendetta is geen gewone wijn, het is een geheime reis vol ontdekkingen. Vendetta werd gesmeed in de achterkamers en geheime steegjes van een vervlogen tijdperk. Don’t talk about it, drink it!

 

Het stoutmoedige en assertieve karakter van Vendetta is gemaakt van een blend van Cabernet Sauvignon uit Mendocino County en Malbec uit Monterey County. De smaken vullen elkaar aan, de Cabernet Sauvignon blend goed in met de Malbec. Vendetta creëert een onderscheidende wijn aantrekkelijker gemaakt door de dramatische smaken, stuk voor stuk in het geheim te ontdekken.

 

Kleur:   

Donker paars

 

Geur:    

De neus toont zwart fruit met warme aardse tonen, roze peperkorrel, leer en geroosterde eik. Naarmate de wijn zich ontwikkelt, opent hij nuances van zwarte kersen en krenten samen met bloemengeuren, een zoete kruidigheid en een vleugje mokka.

 

Smaak: 

De smaak opent overvloedig kruidig ​​met tonen van peper en geroosterd hout. Vendetta heeft sappig fruit, een fluweelzacht mondgevoel en soepele tannines. Wat begint met een intrigerende neus komt terug in de smaak met lavendel, leer en grafiet, rijke lagen cassis, kersen en wilde frambozen. Geconcentreerd en toch elegant, het is een wijn die je niet kunt weigeren.

 

Wijn & Spijs:      

Heerlijk bij gegrild en geroosterd vlees, paddenstoelen en rijke kazen, maar ook bij een stoofpot. Vendetta is een wijn die je meeneemt op een verhaal door je wijn en spijs combinatie.

 

Wijnhuis omschrijving:   

 

Waar wijn vroeger het exclusieve terrein was van wijnboeren, is het nu ook de speeltuin geworden van beroemdheden met een passie voor wijn. Regisseur Francis Ford Coppola, met grootse films op zijn naam als Apocalypse Now, is een wijnliefhebber van het eerste uur. Voor hem was de beslissing om een wijnbedrijf te kopen in het befaamde wijngebied Napa Valley dan ook een logisch gevolg van deze passie voor wijn. Eigenlijk was Coppola in 1975 op zoek naar een huis voor de zomermaanden, waar hij in de kelder wat wijn kon maken, zoals zijn grootouders ooit ook deden. Het maken van wijn is een traditie in de familie van Coppola gedurende verschillende generaties. Agostino Coppola, de grootvader van Francis Ford Coppola, maakte wijn in de kelder van zijn flatgebouw in New York. Hij gebruikte daarbij cementen vaten die hij zelf had gebouwd. Geen bijzondere wijnen, maar heerlijke wijnen voor elke dag, die iedereen lekker vond.

 

Sinds het begin van deze eeuw worden in Geyserville, Sonoma County, in de Rosso & Bianco Winery wijnen gemaakt onder de naam Diamond Collection en Rosso & Bianco. Uiteraard als echte Coppola wijnen, met hoge kwaliteitseisen. De ingebruikname van deze nieuwe winery, met alle moderne technieken, heeft geleid tot een extra stap vooruit in de kwaliteit van de wijnen onder het Diamond label. Voor dit label wordt gewerkt met druiven uit de gehele kuststrook van Californië, waar ze worden aangekocht bij telers met wie langlopende contracten zijn afgesloten, zodat er de zekerheid is van een vaste en betrouwbare kwaliteit. Er is voortdurend overleg tussen wijnmakers en telers, om alle details van het wijngaardbeheer te regelen en om het exact juiste moment voor de pluk te bepalen. De wijnmakers lopen regelmatig door de wijngaarden, om met de toeleveranciers te overleggen en om het fruit zelf te proeven, uiteraard om de rijpheid en de smaak van de druiven te controleren. Want alle beslissingen zijn gebaseerd op de smaak van de druiven, niet op grond van de technische gegevens. Het is daarmee een reeks wijnen geworden die een perfecte afspiegeling is van de veelzijdigheid en de kwaliteit die Californië met zijn wijnen en druiven weet te bieden.

 

Gecertificeerde partners voor duurzaamheid en milieu.

De Francis Ford Coppola-wijnmakerij en de omliggende wijngaarden zijn beide gecertificeerd door de California Sustainable Winegrowers Alliance (CSWA). Dit certificeringsprogramma voor de hele staat biedt externe verificatie van de inzet van een wijnhuis voor duurzaamheid en omvat alle aspecten van de activiteiten, inclusief wijngaarden, wijnproductie, veiligheid van werknemers, milieueffecten en continue verbetering. Als een breder initiatief maakt Francis Ford Coppola Winery deel uit van de driefasen verbintenis van Sonoma County Winegrower om in 2019 de eerste 100% duurzame wijnregio te worden.

Land: Amerika
Gebied: Californië
Druivensoort:    50% Cabernet Sauvignon, 26%Syrah, 13% Malbec, 6% Zinfandel, 5% Cabernet Franc
Wijnhuis: Francis Ford Coppola
Jaar: 2015
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen