Well of Wine Chardonnay

€8,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Duivensoort:                      Chardonnay

Wijnhuis:                           Terzac

Gebied:                              Languedoc

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

Deze Chardonnay komt grotendeels van hooggelegen (400 meter) wijngaarden gelegen aan de voet van de Cévennes en uit de streek van Limoux. De verschillende grondtypes in deze streek zorgen voor typische accenten wat zorgt voor een mooie bijna klassieke Bourgogne achtige stijl met wat meer zon op de bol.

 

Kleur:                      

Goud geel

 

Geur:                                 

De neus is mooi zacht met tonen van abrikoos, vanille en rijk wit fruit.

 

Smaak:                              

De smaak is zacht in aanzet met peer, meloen en abrikoos gevolgd door zachte mond vullende tonen van vanille en sappige mineraliteit.

 

Wijn & Spijs:                    

De Terzac Chardonnay is een heerlijke begeleider bij vette vis gerechten, gevogelte, schaal en schelpdieren, maar ook lekker om zo te genieten.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Het sap voor de Well of Wine Chardonnay komt grotendeels van hooggelegen (400 meter) wijngaarden gelegen aan de voet van de Cévennes en uit de streek van Limoux. De verschillende grondtypes in deze streek zorgen voor typische accenten wat zorgt voor een mooie bijna klassieke Bourgogne achtige stijl met wat meer zon op de bol.

De klei en kalksteen in de omgeving van de Cévennes geven de wijn zijn frisheid en de  rijke steenachtige klei op de vlaktes van Béziers zorgt voor rijk en rond sap. De klei en kalkstenen bodem van de Carcassonne geeft de wijn juist fruitige tonen. Het relatief koele klimaat zorgt voor elegante frisse wijnen. Zowel tijdens de groei als tijdens de oogst worden de druiven met de grootste zorg omringd waardoor het fruit heel zuiver van de wijnranken komt. Om de wijn vanaf het begin een gunstige start te geven, is het uiterst belangrijk om door middel van veel handwerk in de wijngaarden het kneuzen van de druiven te voorkomen. Hierdoor is de oogst heel puur in zijn fruit.

 

Iedere druivensoort wordt apart verwerkt en fermentatie gebeurt onder gecontroleerde temperaturen. Door regelmatig te proeven, te analyseren en een zorgvuldige assemblage blijft de kwaliteit van de wijnen behouden. Hij wordt zelfs ieder jaar nog beter.

Land: Frankrijk
Gebied: Pays d'Oc
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Well of Wine
Jaar: 2019
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen