Well of Wine Merlot

€8,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                      Merlot

Wijnhuis:                           Terzac

Gebied:                              Languedoc

Land:                                 Frankrijk

 

Omschrijving:          

De Languedoc staat bekend om zijn mooie rijping voor de Merlot en dat blijkt in onze Well of Wine cuvee wederom weer. De Merlot is mooi sappig en rond is stijl, het is een mooie balans tussen zacht fruit en een subtiele houttoets door zijn deels houtlagering van 6 maanden.

 

Kleur:                      

Paars rood

 

Geur:                                 

De neus is complex in aanzet met tonen van rood fruit, lichte kruidigheid en een subtiele hint cederhout

 

Smaak:                              

De smaak is mooi mond vullend met rijp rood fruit en aangename kruidigheid afgerond met zachte taninnes en een lange fruitige afdronk.

Wijn & Spijs:                    

De Terzac Rouge is rachtige begeleider van pasta schotels, droge hammen en worsten, (gegrild) vlees, maar ook van wild en kaas.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Gelegen op 160 m hoogte aan de voet van de Larzac, strekken de wijngaarden van Saint Saturnin zich uit. De zeer stenige klei-kalkgrond samen met het droge klimaat in de zomer beperken de opbrengst hetgeen zorgt voor een mooie concentratie van smaak in de druiven. Zowel tijdens de groei als tijdens de oogst worden de druiven met de grootste zorg omringd waardoor het fruit heel zuiver van de wijnranken komt. Om de wijn vanaf het begin een gunstige start te geven, is het uiterst belangrijk om door middel van veel handwerk in de wijngaarden het kneuzen van de druiven te voorkomen. Hierdoor is de oogst heel puur in zijn fruit.

 

Iedere druivensoort wordt apart verwerkt en fermentatie gebeurt onder gecontroleerde temperaturen. Door regelmatig te proeven, te analyseren en een zorgvuldige assemblage blijft de kwaliteit van de wijnen behouden. Hij wordt zelfs ieder jaar nog beter.

Land: Frankrijk
Gebied: Pays d'Oc
Druivensoort: Merlot
Wijnhuis: Well of Wine
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen