zyme From Black to White 2018

€18,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                    

65% Rondinella Bianca, 15% Gold Traminer, 15% Kerner & 10% Incrocio Manzoni

Wijnhuis:                            Zyme

Gebied:                               Verona

Land:                                  Italië

 

Omschrijving:          

Een heerlijke eigenwijze wijn van een nog eigenwijzere briljante wijnmaker. De albino scheuten van de Rondinella te stekken en deze vervolgens te enten heeft Zyme een witte Rondinella gecreëerd. Verfrissend en door zijn rijping van 6 maanden op zijn lie heeft de wijn een mooie breedte die wordt vergezeld door mooie mineraliteit uit de kenmerkende limestone bodem.

 

Kleur:   

Heel bleek geel met een groene zweem

 

Geur:    

In de aanzet delicate neus van wilde bloemen en kruiden gevolgd door appel grapefruit en een toutch vanille.

 

Smaak: 

De smaak is verleidelijk rijk in aanzet met tropisch fruit en veel mineraliteit. Door de rijping op lie veel structuur en verfrissend wit fruit en een heel sappige klein bittertje op de afdronk.

 

Wijn & Spijs:      

Heerlijk aperitief, leuk te combineren met schaal en schelpdieren, risotto en asperges.

 

Wijnhuis omschrijving:   

 

In het hart van de Valpolicella Classico zit het roemruchte wijnhuis Zyme. Eigenwijs in een zoektocht naar perfectie. Wereld wijd ontvangt Celestino Gaspari veel lof over zijn wijze waarop hij omgaat met de wijngaarden, het fruit en de uiteindelijke wijn.

 

De naam Zyme betekent 'gist' in het Grieks. Gist is een onmisbaar element in de wereld van de oenologie, maar het heeft ook een symbolische betekenis, omdat het het concept van natuurlijkheid oproept, een fundamentele waarde in Celestino Gaspari’s werkwijze. In harmonie met die filosofie vertegenwoordigt het wijnmakerijlogo een druivenblad waarin een vijfhoek is gecentreerd, symbool van de vijf basiselementen

 

  1. Man
  2. Druivenrank
  3. Aarde
  4. Zon
  5. Water

 

De werkwijzen van Zyme heeft als doel een nieuwe relatie met de omgeving tot stand te brengen, met de mens als de natuurlijke bewaker van zijn lokale omgeving, degene die het beschermt, maar ook degene die het kan vernieuwen, het opnieuw kan interpreteren.

 

Duurzaamheid met betrekking tot wijnbouw, transparantie van het eindproduct door inzicht in de productieprocessen en respect voor de ritmes van de natuur: dit zijn de belangrijkste principes van Zyme's benadering van wijnproductie

 

Traditie en innovatie zijn de twee complementaire sporen waarop de wijnproductie van Zyme vooruit gaat: respect en aandacht voor de historische wijnen van het Valpolicella-gebied gaan hand in hand met innovatie en experimenteren met nieuwe wijnen die het lokale gebied verbeteren en vernieuwen. Cultuur, geschiedenis, traditie, innovatie - een glas wijn is zoveel dingen, maar in het hart van Celestino Gaspari is wijn vooral gist voor de geest, en een gist die een project laat groeien, Zyme.

 
Land: Italië
Gebied: Verona
Druivensoort: 65% Rondinella Bianca, 15% Gold Traminer, 15% Kerner, 10% Incrocio Manzoni
Wijnhuis: Zyme
Jaar: 2018
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen