Zyme 602020 Cabernet

€37,20
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Duivensoort:                      60% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc & 20% Merlot

Wijnhuis:                            Zyme

Gebied:                               Verona

Land:                                  Italië

 

Omschrijving:          

De Zyme 602020 Cabernet is een klassieke bordeaux blend in een eigenzinnig jasje. De druiven voor deze wijn wordt met de hand geoogst en zijn de laatste die geplukt worden tijdens de oogst. De Cabernet’s worden meteen na de pluk gekneusd, de Merlot droogt eerst nog 20-30 dagen in waarna deze gekneusd wordt. De wijn rijpt uiteindelijk 30 maanden op hout en minimaal 1 jaar in de kleder om mooi in balans te komen.

 

Kleur:   

Donker paars

 

Geur:    

De neus is heel voluptueus met kleine zwarte, rode en blauwe bessen, muskus en kruiden.

 

Smaak: 

De smaak is rijk en rond in de aanzet met hinten van zwarte peper, kruiden en marmelade van wilde bessen. De wijn heeft veel structuur en een vol mondgevoel met een balans in de afdronk van cederhout en boers fruit.

 

Wijn & Spijs:      

Heerlijk bij gegrild en geroosterd vlees, paddenstoelen en rijke kazen.

 

Wijnhuis omschrijving:   

 

In het hart van de Valpolicella Classico zit het roemruchte wijnhuis Zyme. Eigenwijs in een zoektocht naar perfectie. Wereld wijd ontvangt Celestino Gaspari veel lof over zijn wijze waarop hij omgaat met de wijngaarden, het fruit en de uiteindelijke wijn.

 

De naam Zyme betekent 'gist' in het Grieks. Gist is een onmisbaar element in de wereld van de oenologie, maar het heeft ook een symbolische betekenis, omdat het het concept van natuurlijkheid oproept, een fundamentele waarde in Celestino Gaspari’s werkwijze. In harmonie met die filosofie vertegenwoordigt het wijnmakerijlogo een druivenblad waarin een vijfhoek is gecentreerd, symbool van de vijf basiselementen

 

  1. Man
  2. Druivenrank
  3. Aarde
  4. Zon
  5. Water

 

De werkwijzen van Zyme heeft als doel een nieuwe relatie met de omgeving tot stand te brengen, met de mens als de natuurlijke bewaker van zijn lokale omgeving, degene die het beschermt, maar ook degene die het kan vernieuwen, het opnieuw kan interpreteren.

 

Duurzaamheid met betrekking tot wijnbouw, transparantie van het eindproduct door inzicht in de productieprocessen en respect voor de ritmes van de natuur: dit zijn de belangrijkste principes van Zyme's benadering van wijnproductie

 

Traditie en innovatie zijn de twee complementaire sporen waarop de wijnproductie van Zyme vooruit gaat: respect en aandacht voor de historische wijnen van het Valpolicella-gebied gaan hand in hand met innovatie en experimenteren met nieuwe wijnen die het lokale gebied verbeteren en vernieuwen. Cultuur, geschiedenis, traditie, innovatie - een glas wijn is zoveel dingen, maar in het hart van Celestino Gaspari is wijn vooral gist voor de geest, en een gist die een project laat groeien, Zyme.

Land: Italië
Gebied: Verona
Druivensoort: 60% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc, 20% Merlot
Wijnhuis: Zyme
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 15%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen