Zyme Kairos

€79,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

  1. Duivensoort:                     

   Minimaal 15 van de 16 druivensoorten waarvan 4 wit en 11 rood;

   1. Garganega
   2. Trebbiano toscano
   3. Sauvignon Blanc
   4. Chardonnay
   5. Corvina
   6. Corvinone
   7. Rondinella
   8. Cabernet Sauvignon
   9. Cabernet Franc
   10. Merlot
   11. Syraz
   12. Teroldego
   13. Croatina
   14. Oseleta
   15. Sangiovese
   16. Marzemino

    

   Wijnhuis:                            Zyme

   Gebied:                               Verona

   Land:                                  Italië

    

   Omschrijving:          

   De Zyme Kairos betekend letterlijk “op het juiste moment” in het Grieks en dat is precies wat de wijnmaker Celestino Gaspari gedaan heeft. De wijn staat voor alle verschillende karakters en facetten die de druiven te bieden hebben, van krachtig rood tot verkwikkend wit. Samen gevangen in 1 fles, simpelweg; wauw!

    

   Kleur:   

   Intens donker robijn rood

    

   Geur:    

   De neus is een mooie en complex pallet van bloemen, aardse tonen, donker fruit en hout.

    

   Smaak: 

   De smaak is vol verrassingen, de aanzet is frivool opgevolgd door krachtig donker fruit en aardse tonen waarna tabak, kaneel en marmelade zich tonen. De afdronk is geweldig lang met sappige taninnes en een hele subtiele zwoele hint van ingedroogd fruit. Een zeer intense wijn.

    

   Wijn & Spijs:      

   Heerlijk bij gegrild en geroosterd vlees, paddenstoelen, spicy gerechten en rijke kazen.

    

   Wijnhuis omschrijving:   

    

   In het hart van de Valpolicella Classico zit het roemruchte wijnhuis Zyme. Eigenwijs in een zoektocht naar perfectie. Wereld wijd ontvangt Celestino Gaspari veel lof over zijn wijze waarop hij omgaat met de wijngaarden, het fruit en de uiteindelijke wijn.

    

   De naam Zyme betekent 'gist' in het Grieks. Gist is een onmisbaar element in de wereld van de oenologie, maar het heeft ook een symbolische betekenis, omdat het het concept van natuurlijkheid oproept, een fundamentele waarde in Celestino Gaspari’s werkwijze. In harmonie met die filosofie vertegenwoordigt het wijnmakerijlogo een druivenblad waarin een vijfhoek is gecentreerd, symbool van de vijf basiselementen

    

   1. Man
   2. Druivenrank
   3. Aarde
   4. Zon
   5. Water

    

   De werkwijzen van Zyme heeft als doel een nieuwe relatie met de omgeving tot stand te brengen, met de mens als de natuurlijke bewaker van zijn lokale omgeving, degene die het beschermt, maar ook degene die het kan vernieuwen, het opnieuw kan interpreteren.

    

   Duurzaamheid met betrekking tot wijnbouw, transparantie van het eindproduct door inzicht in de productieprocessen en respect voor de ritmes van de natuur: dit zijn de belangrijkste principes van Zyme's benadering van wijnproductie

    

   Traditie en innovatie zijn de twee complementaire sporen waarop de wijnproductie van Zyme vooruit gaat: respect en aandacht voor de historische wijnen van het Valpolicella-gebied gaan hand in hand met innovatie en experimenteren met nieuwe wijnen die het lokale gebied verbeteren en vernieuwen. Cultuur, geschiedenis, traditie, innovatie - een glas wijn is zoveel dingen, maar in het hart van Celestino Gaspari is wijn vooral gist voor de geest, en een gist die een project laat groeien, Zyme.

    
    
 
Land: Italië
Gebied: Verona
Druivensoort: Garganega, Trebbiano toscano, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Corvina, Corvinone, Rondinella, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syraz, Teroldego, Croatina, Oseleta, Sangiovese, Marzemino
Wijnhuis: Zyme
Jaar: 2018
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 15%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen