Zýme Oseleta 2010

€49,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                     100% Oseleta

Wijnhuis:                            Zyme

Gebied:                               Verona

Land:                                  Italië

 

Omschrijving:          

Oseleta is eigenlijk een druif waar niet een 100% wijn van wordt gemaakt. Hij wordt vaak gebruikt als kleine toevoeging (vooral bij Valpolicella wijnen) om de wijn meer karakter en body mee te geven. Daardoor kan je wel raden waar het heen gaat met deze wijn. Vol, dik, knallende wijn die je niet snel vergeet. 3 jaar in eiken en 1 jaar op fles wanneer de wijn de markt op mag maar eigenlijk pas interessant na 10 jaar. 

 

Kleur:   

Rood

 

Geur:    

De geur heeft uitgesproken aroma's; fris, heel knapperig en mineraal, met heerlijke geuren van bosvruchten, bosbessen, aalbessen en bosbessen.

 

Smaak: 

De smaak komt binnen met verleidelijke rijkdom en vervolgens laten de  nadrukkelijke tannines en zuurgraad de kracht onmiddellijk voelen; een combinatie van fruit en aards mineraal brengt een krachtige rijkdom over en gaat over in een langdurige, evenwichtige afdronk.

 

Wijn & Spijs:      

Vette vis, gegrild vlees en gerijpte kazen

 

Wijnhuis omschrijving:   

 

In het hart van de Valpolicella Classico zit het roemruchte wijnhuis Zyme. Eigenwijs in een zoektocht naar perfectie. Wereld wijd ontvangt Celestino Gaspari veel lof over zijn wijze waarop hij omgaat met de wijngaarden, het fruit en de uiteindelijke wijn.

 

De naam Zyme betekent 'gist' in het Grieks. Gist is een onmisbaar element in de wereld van de oenologie, maar het heeft ook een symbolische betekenis, omdat het het concept van natuurlijkheid oproept, een fundamentele waarde in Celestino Gaspari’s werkwijze. In harmonie met die filosofie vertegenwoordigt het wijnmakerijlogo een druivenblad waarin een vijfhoek is gecentreerd, symbool van de vijf basiselementen

 

  1. Man
  2. Druivenrank
  3. Aarde
  4. Zon
  5. Water

 

De werkwijzen van Zyme heeft als doel een nieuwe relatie met de omgeving tot stand te brengen, met de mens als de natuurlijke bewaker van zijn lokale omgeving, degene die het beschermt, maar ook degene die het kan vernieuwen, het opnieuw kan interpreteren.

 

Duurzaamheid met betrekking tot wijnbouw, transparantie van het eindproduct door inzicht in de productieprocessen en respect voor de ritmes van de natuur: dit zijn de belangrijkste principes van Zyme's benadering van wijnproductie

 

Traditie en innovatie zijn de twee complementaire sporen waarop de wijnproductie van Zyme vooruit gaat: respect en aandacht voor de historische wijnen van het Valpolicella-gebied gaan hand in hand met innovatie en experimenteren met nieuwe wijnen die het lokale gebied verbeteren en vernieuwen. Cultuur, geschiedenis, traditie, innovatie - een glas wijn is zoveel dingen, maar in het hart van Celestino Gaspari is wijn vooral gist voor de geest, en een gist die een project laat groeien, Zyme.

 
Land: Italië
Gebied: Verona
Druivensoort: Oseleta
Wijnhuis: Zyme
Jaar: 2010
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen