Zýmē Tranaltri Dolce

€33,75
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:                     

Wijnhuis:                            Zyme

Gebied:                               Verona

Land:                                  Italië

 

Omschrijving:          

De naam van deze wijn is een Venetiaan dialect dat "onder onszelf" betekent: het label portretteert gestileerde figuren van kinderen die de ideeën van spel, feest, plezier onder vrienden suggereren. 

Na het minimaal 4 maanden natuurlijk drogen van de druiventrossen worden de druiven gekneusd. De wijn rijpt vervolgens minimaal 3 jaar in kleine vaten van 100 liter zonder te draaien of bij te vullen. Deze Passito wordt alleen geproduceerd in het meest mooie jaren gemaakt.

Kleur:   

 

Lichtgeel, met groenachtige highlights; wanneer de wijn ouder wordt vertoond deze duidelijke gouden hinten. 

Geur:    

 De weelderige geur zet aan met milde lente bloemen gevolgd door acacia honing, gemengde noten en hinten van vuursteen.

 

Smaak: 

Zoet en hartig tegelijk, met hinten van kruiden, appel en peer, honing; lang aanhoudend, met een spoor van mineraliteit welke al zijn componenten in evenwicht brengt.

Wijn & Spijs:      

Gaat heerlijk samen met blauwe kazen, chocolade mouse en noten mix, maar is ook heerlijk om rustig van te nippen.

 

Wijnhuis omschrijving:   

 

In het hart van de Valpolicella Classico zit het roemruchte wijnhuis Zyme. Eigenwijs in een zoektocht naar perfectie. Wereld wijd ontvangt Celestino Gaspari veel lof over zijn wijze waarop hij omgaat met de wijngaarden, het fruit en de uiteindelijke wijn.

 

De naam Zyme betekent 'gist' in het Grieks. Gist is een onmisbaar element in de wereld van de oenologie, maar het heeft ook een symbolische betekenis, omdat het het concept van natuurlijkheid oproept, een fundamentele waarde in Celestino Gaspari’s werkwijze. In harmonie met die filosofie vertegenwoordigt het wijnmakerijlogo een druivenblad waarin een vijfhoek is gecentreerd, symbool van de vijf basiselementen

 

  1. Man
  2. Druivenrank
  3. Aarde
  4. Zon
  5. Water

 

De werkwijzen van Zyme heeft als doel een nieuwe relatie met de omgeving tot stand te brengen, met de mens als de natuurlijke bewaker van zijn lokale omgeving, degene die het beschermt, maar ook degene die het kan vernieuwen, het opnieuw kan interpreteren.

 

Duurzaamheid met betrekking tot wijnbouw, transparantie van het eindproduct door inzicht in de productieprocessen en respect voor de ritmes van de natuur: dit zijn de belangrijkste principes van Zyme's benadering van wijnproductie

 

Traditie en innovatie zijn de twee complementaire sporen waarop de wijnproductie van Zyme vooruit gaat: respect en aandacht voor de historische wijnen van het Valpolicella-gebied gaan hand in hand met innovatie en experimenteren met nieuwe wijnen die het lokale gebied verbeteren en vernieuwen. Cultuur, geschiedenis, traditie, innovatie - een glas wijn is zoveel dingen, maar in het hart van Celestino Gaspari is wijn vooral gist voor de geest, en een gist die een project laat groeien, Zyme.

 

 

 

Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivensoort: Garganega, Trebiano
Wijnhuis: Zyme
Jaar: 2015
Inhoud: 0.375L
Alcohol percentage: 14,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen