Zyme Valpolicella Reverie

€14,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Duivensoort:                     

Corvina 40%, Corvinone 30%, Rondinella 25%, Oseleta 5%

 

Wijnhuis:                            Zyme

Gebied:                               Verona

Land:                                  Italië

 

Omschrijving:          

Een klassieke wijn in een modern jasje. Letterlijk de Valpolicella met een jeugdig karakter, fris rood fruit in de neus, frivool en sappig in de smaak. Voor zo te genieten met vrienden of een aangenaam diner.

 

Kleur:   

Licht rood met een paarse zweem

 

Geur:    

In de aanzet rozen gevolgd door wilde morello kersen en lichte peper.

 

Smaak: 

De smaak is crisp en verfrissend in aanzet met aarbeien, kersen en frambozen. De afdronk is verrassend lang en elegant met sappige aardbeien en lichte kruidigheid.

 

Wijn & Spijs:      

Heerlijk aperitief, leuk te combineren met wit vlees en zachte kazen.

 

Wijnhuis omschrijving:   

 

In het hart van de Valpolicella Classico zit het roemruchte wijnhuis Zyme. Eigenwijs in een zoektocht naar perfectie. Wereld wijd ontvangt Celestino Gaspari veel lof over zijn wijze waarop hij omgaat met de wijngaarden, het fruit en de uiteindelijke wijn.

 

De naam Zyme betekent 'gist' in het Grieks. Gist is een onmisbaar element in de wereld van de oenologie, maar het heeft ook een symbolische betekenis, omdat het het concept van natuurlijkheid oproept, een fundamentele waarde in Celestino Gaspari’s werkwijze. In harmonie met die filosofie vertegenwoordigt het wijnmakerijlogo een druivenblad waarin een vijfhoek is gecentreerd, symbool van de vijf basiselementen

 

  1. Man
  2. Druivenrank
  3. Aarde
  4. Zon
  5. Water

 

De werkwijzen van Zyme heeft als doel een nieuwe relatie met de omgeving tot stand te brengen, met de mens als de natuurlijke bewaker van zijn lokale omgeving, degene die het beschermt, maar ook degene die het kan vernieuwen, het opnieuw kan interpreteren.

 

Duurzaamheid met betrekking tot wijnbouw, transparantie van het eindproduct door inzicht in de productieprocessen en respect voor de ritmes van de natuur: dit zijn de belangrijkste principes van Zyme's benadering van wijnproductie

 

Traditie en innovatie zijn de twee complementaire sporen waarop de wijnproductie van Zyme vooruit gaat: respect en aandacht voor de historische wijnen van het Valpolicella-gebied gaan hand in hand met innovatie en experimenteren met nieuwe wijnen die het lokale gebied verbeteren en vernieuwen. Cultuur, geschiedenis, traditie, innovatie - een glas wijn is zoveel dingen, maar in het hart van Celestino Gaspari is wijn vooral gist voor de geest, en een gist die een project laat groeien, Zyme.

Land: Italië
Gebied: Verona
Druivensoort: Corvina 40%, Corvinone 30%, Rondinella 25%, Oseleta 5%
Wijnhuis: Zyme
Jaar: 2018
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen