Tenuta di Sesta Brunello di Montalcino

€39,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (4)

Duivensoort:       Sangiovese Grosso             

Wijnhuis:           Tenuta di Sesta                

Gebied:              Toscane                 

Land:                 Italië                

 

Omschrijving:          

Wijnmaker notities: Klassieke manier van oplegging in hout van Slavonisch eiken, gedurende 30 maanden en 1 jaar lagering in de fles. De combinatie van traditionele en moderne technologie. Brunello is altijd al een geweldige wijn geweest en een genot om te drinken. Als het jong is, is het rijk aan geuren van fruit en bloemen. Op leeftijd krijgt het complexe etherische kenmerken en biedt het een boeket met een aroma van herfstbladeren. Kleur: robijnrood naar granaat met veroudering. Geur: intens, breed boeket, elegant, rijk aan geuren van zacht rood fruit, kruidig in tonen van zoethout en tabak. Smaak: droog, warm, zacht met fluwelen tannines, evenwichtig, zeer intens, zeer persistent en elegant.

Brunello combineert voortreffelijk met Italiaanse beef; typische Toscaanse gerechten, gebraden vlees, wild, rood vlees en gekruide schapenkaas.

 

 

Kleur:     Robijnrood                         

 

 

Geur:      Kruidig, rood fruit en zoethout.                

 

 

Smaak:  Fluweelzachte tannines met aangenaam rood fruit en een flinke kruidigheid.

 

 

Wijn & Spijs:                    

Italiaanse beef; typische Toscaanse gerechten, gebraden vlees, wild, rood vlees en gekruide schapenkaas

 

Wijnhuis omschrijving:     

Tenuta di Sesta heeft ongeveer 200 ha in bezit, bestaande uit 30 ha wijngaarden. Daarvan is 13,07 ha geregistreerd bij D.O.C.G. om Brunello di Montalcino te produceren, 7,4 ha voor Rosso di Montalcino D.O.C. en 10,86 ha is geregistreerd bij S.Antimo D.O.C. Het resterende gebied wordt grotendeels bedekt door 45 ha olijfgaarden en 55 ha graan.

DE FAMILIE

Sinds 1995 wordt de wijnmakerij beheerd door Giovanni Ciacci, die door zijn kinderen Andrea en Francesca wordt vergezeld op het gebied van bedrijfs- en agronomisch management. Voor de familie Ciacci halen traditionele veroudering in grote eiken vaten en vernieuwd beheer van wijngaarden het beste uit het grondgebied van Montalcino naar boven. Bij het beheer van de wijngaarden wordt rekening gehouden met klimaatveranderingen. 

Land: Italië
Gebied: Toscane
Druivensoort: Sangiovese Grosso
Wijnhuis: Tenuta di Sesta
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen