Akashi Meïsei

€37,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Akashi Meïsei 0.5L

Distilleerderij:                  White Oak Distellery

Land:                              Japan

 

Omschrijving:

Deze Japanse whisky is vernoemd naar de stad van herkomst, Akashi, en de distilleerderij, White Oak Distillery. Deze distilleerderij is opgericht in 1984. In deze distilleerderij wordt slechts twee tot drie maanden per jaar whisky gedistilleerd, waardoor de batches erg gelimiteerd zijn. De Akashi Meïsei heeft een zachte maar volle smaak zoals we van Japanse whisky’s gewend zijn, maar dan met een klein zoetje erbij. De smaak heeft tonen van vanille, koekjes, een zoetje en fruit. De afdronk is licht zoet met een tint abrikoos.

 

Kleur: 

Donker goud

 

Geur: 

Een zoete geur met boter en eiken van het hout, met een tintje citrus er door heen. 

 

Smaak: 

In de mond heeft het een zachte zoete smaak naar koekjes vanille en verschillende fruitsoorten. Met een zachte medium lange afdronk met een abrikoos tint.

 

Distilleerderij omschrijving: 

De White Oak distillery is een Japanse whisky Distilleerderij die sinds 1984 actief is in het maken van whisky, hiervoor waren zij voornamelijk bezig met het produceren van sake en Shochu. Het ligt in Akashi, een stad in Hyogo Prefecture in Japan. De eerste single malt is uitgebracht in 2007, onder het Akashi label.

Land: Japan
Soort: Blended
Destilleerderij: White Oak Distellery
Inhoud: 0.5L
Alcoholpercentage: 40%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen