Arran Amarone Cask

€54,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

The Arran Amarone cask finish 0,7L

Destileerderij:                   Arran

Gebied:                            Arran

Land:                               Schotland

 

Omschrijving:          

De Arran amarone cask finish is een mooie eiland whisky die voor jaren heeft liggen rijpen op originele eiken vaten en daarna in ex-amarone vaten van de geweldige iconische rode wijn producent uit Veneto Italië. De Master Destilleerder Jack McTaggart houd het proces nauwlettend in de gaten zodat de balans tussen de Amarone vaten en het zoetige fruitige karakter van The Arran optimaal is. Het eind resultaat is een rijk uitkomende single malt karakter vol met complexiteit en kwaliteit!

 

Kleur:                            

Gepolijst koper

Geur:   

Gepocheerde peer, met een vleugje cranberry en honing.                              

Smaak:                              

Zoetig, honing, peer, chocolade, kersen en donkere chocolade wat een bevredigende en gedenkwaardige smaak geeft! 

Destileerderij omschrijving:          

Op 29 juni 1995 kwam er voor het eerst sinds ruim 150 jaar weer legale spirit uit een distilleerketel op het eiland Arran. Toeval of niet, op dat moment vlogen er twee adelaars boven de distilleerderij, adelaars komen namelijk voor in de bergen van het eiland Arran, daarom staan er op de flessen Arran altijd twee adelaars afgebeeld. In Lochranza, in het noordwesten van het eiland, staat dan ook sinds

1995 weer een distilleerderij.

Harold Currie was een man met een droom, namelijk een eigen distilleerderij bezitten. Hij koos voor het toeristische eiland om via zijn bezoekerscentrum en restaurant wat extra inkomsten te krijgen, een distilleerderij moet namelijk een aantal jaren draaien voordat de whisky oud genoeg is om te verkopen. Het is geen grote distilleerderij, ze maken 400.000 liter per jaar, maar wel op de ouderwetse manier, zonder computer gestuurde apparatuur. Twee koperen stills, vier houten gistkuipen en een stalen brouwketel. Het bezoekerscentrum is ook de moeite van een bezoek waard, het water waarmee gebrouwen wordt stroomt namelijk dwars door het bezoekerscentrum.

 

De whisky van Arran is sinds 1999 als Single Malt op de markt, de eerste had nog geen leeftijdsvermelding. Inmiddels zijn er al erg veel verschillende bottelingen uitgekomen, de 10 jaar en de 14 jaar zijn momenteel de standaard bottelingen. Er komen nu af en toe bijzondere bottelingen uit zoals ieder jaar een botteling van de serie Icons of Arran, dan is er de Machrie Moor, hun geturfde whisky, en diverse gelimiteerde single cask bottelingen. Ook zijn er drie verschillende finishes te koop, een Sauternes, een Amarone en een Port finish.

 

De whisky van Arran heeft een eigen karakter, maar is misschien niet zo zwaar als je van een eiland whisky zou verwachten. De Isle of Arran distilleerderij heeft zeker zijn plek te veroveren in de whiskywereld.

 

Land: Schotland
Soort: Single malt
Destilleerderij: Arran
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 50,0%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen