Arran Barrel Reserve

€36,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

The Arran Barrel Reserve

Destileerderij:                   Arran

Gebied:                               Arran

Land:                                  Schotland

Omschrijving:

Deze Barrel Reserve is echt een allemansvriend! Hij is licht en fris van smaak, prachtig in balans. Deze Single Malt is heeft dan ook volledig op Bourbonvaten gelegen, wat je zeker terug proeft.

Kleur:

licht amber

Geur:

Appels en peren, heerlijk fris groen fruit!

Smaak:

Citrus en vanille van de bourbonvaten. Ook de appels en kruiden komen mooi terug in de afdronk.

Destileerderij omschrijving:          

Op 29 juni 1995 kwam er voor het eerst sinds ruim 150 jaar weer legale spirit uit een distilleerketel op het eiland Arran. Toeval of niet, op dat moment vlogen er twee adelaars boven de distilleerderij, adelaars komen namelijk voor in de bergen van het eiland Arran, daarom staan er op de flessen Arran altijd twee adelaars afgebeeld. In Lochranza, in het noordwesten van het eiland, staat dan ook sinds

1995 weer een distilleerderij.

 

Harold Currie was een man met een droom, namelijk een eigen distilleerderij bezitten. Hij koos voor het toeristische eiland om via zijn bezoekerscentrum en restaurant wat extra inkomsten te krijgen, een distilleerderij moet namelijk een aantal jaren draaien voordat de whisky oud genoeg is om te verkopen. Het is geen grote distilleerderij, ze maken 400.000 liter per jaar, maar wel op de ouderwetse manier, zonder computer gestuurde apparatuur. Twee koperen stills, vier houten gistkuipen en een stalen brouwketel. Het bezoekerscentrum is ook de moeite van een bezoek waard, het water waarmee gebrouwen wordt stroomt namelijk dwars door het bezoekerscentrum.

 

De whisky van Arran is sinds 1999 als Single Malt op de markt, de eerste had nog geen leeftijdsvermelding. Inmiddels zijn er al erg veel verschillende bottelingen uitgekomen, de 10 jaar en de 14 jaar zijn momenteel de standaard bottelingen. Er komen nu af en toe bijzondere bottelingen uit zoals ieder jaar een botteling van de serie Icons of Arran, dan is er de Machrie Moor, hun geturfde whisky, en diverse gelimiteerde single cask bottelingen. Ook zijn er drie verschillende finishes te koop, een Sauternes, een Amarone en een Port finish.

 

De whisky van Arran heeft een eigen karakter, maar is misschien niet zo zwaar als je van een eiland whisky zou verwachten. De Isle of Arran distilleerderij heeft zeker zijn plek te veroveren in de whiskywereld.

Land: Schotland
Soort: Single malt
Destilleerderij: Arran
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 43,0 %
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen