Beek Dutch Premium Blend Whisky

€32,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Beek Dutch premium blend 0.7L

Distilleerderij:                  Beek Distilleerderij

Land:                              Nederland

 

Omschrijving:

Batch 7 al weer! Met Nederlandse single malts: Millstone (Peated PX en Oloroso), Frysk Hynder, IJsvogel, Eastmoor, Texelse whisky, Horstman en Cley. Batch 7 is zacht en toch stevig, warm en krachtig, fruitig en kruidig, met hints van leer, tabak en turfrook met een middellange finish.

 

Kleur:

Goud

 

Geur:

De geur is fruitig, heeft een subtiel hintje rook, lichte graaninvloeden en vanille en citrus. 

 

Smaak:

De smaak is zacht, warm, heeft wat tropisch fruit, kruiden, hints van leer en tabak en eindigt met rijp fruit. De finish is middellang, warm, tonen van verse ananas en aan het einde komt een beetje eikenhout.

 

Distilleerderij omschrijving:     

Zuidam is één van Nederlands meest ambachtelijke stokerijen. Kennis en kunde gaat hier hand in hand samen om tot een spat zuiver resultaat te komen. Smaakvol en heel puur gelagerd op de mooiste vaten in Zuidam in een notendop.

 

De master distiller Patrick Zuidam is een absolute meester in de kundigheid van het destilleren. Meermaals is Zuidam uitgeroepen tot beste Genever en Whisky product ter wereld ten midden van al het grote geweld over de grens. Voor het malen van het graan en rogge heeft Zuidam een eeuwenoude Nederlandse traditie weer in het leven geroepen daar gebruik te maken van authentieke graanmolens. Het daadwerkelijke destilleren gebeurd allemaal op een hele lage temperatuur waardoor er nergens suiker dient te worden toegevoegd om een mooie zachte stijl te kunnen ontwikkelen. Voor het lageren gebruikt Zuidam alleen de mooiste vaten die overal ter wereld vandaan komen om zorg te dragen voor de beste kwaliteit en eigen eigenschappen te laten spreken.

 

Absoluut een aanrader met 50 jaar historie en nog vele jaren te gaan.

 
Land: Nederland
Soort: Blended
Destilleerderij: Beek
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 43%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen