Beek korenwijn

€27,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

BEEK 1 jaar oude Korenwijn

Destilleerderij:                     Beek

Gebied:                               Achterhoek        

Land:                                  Nederland

 

Omschrijving:          

De korenwijn is 4 keer gedestilleerd van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst, graanalcohol en o.a. mee gestookte kaneel, kardemom, zoethout, anijs en majoraan. De BEEK korenwijn ambachtelijk gestookt, gerijpt op Amerikaans eiken

 

Kleur:                                 

Oker geel

 

Geur:                                 

De geur heeft een aanzet van mooie kruidigheid gevolgd door kaneel en zoethout.

 

Smaak:                              

De smaak is evenals de geur in aanzet aangenaam kruidig gevolgd door kaneel en zoethout met op de zachte afdronk een hele subtiele zweem van anijs.

 

destilleerderij omschrijving:         

Jan Beek is al vele jaren een bekende naam in de drankenwereld. Vele Ultimate whisky’s zijn door Jan geselecteerd en er zijn weinig mensen in Nederland die zo goed kunnen proeven.  Zijn missie is om producten te maken die vanaf de grondstof tot in de fles puur en zuiver zijn.

 

Bij het samenstellen van de recepten kijkt Jan naar het verleden van het Nederlandse gedistilleerd en naar de beste grondstoffen die er te krijgen zijn. Hij beoordeelt via een herhaald, zorgvuldig proeven wat er eventueel aangepast zou moeten worden in bijvoorbeeld de receptuur, het distillatieproces of de vatrijping om zo tot het optimale product te komen. Jan proeft en overlegt graag samen met hen die het vakmanschap van het ambachtelijk distilleren beheersen en zijn liefde voor kwaliteit en smaak delen, om de kwaliteit van zijn producten verder te perfectioneren.

 

De dranken van Beek worden in kleine batches ambachtelijk gestookt of geblend om steeds het beste resultaat te bereiken.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen