Beek oude Jenever

€26,50
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

BEEK 1 jaar oude Jenever

Destileerderij:                      Beek

Gebied:                               Achterhoek        

Land:                                  Nederland

 

Omschrijving:          

De BEEK Jenever is drie maal gedistilleerde moutwijn van één derde maïs, één derde rogge en één derde gemoute gerst, graanalcohol en o.a. meegestookte jeneverbes, kaneel, zoethout. De BEEK Jenever is ambachtelijk gestookt en minimaal 1 jaar gerijpt op Amerikaans eiken.

 

Kleur:                                 

Licht geel

 

Geur:                                 

De geur heeft een aanzet van mooie graan en mais tonen gevolgd door jeneverbes en kaneel.

 

Smaak:                              

De smaak is evenaals de geur in aanzet aangenaam met tonen van graan en een licht subtiel zoetje van het mais. De smaak ontwikkeld heel zacht en geeft kaneel en zoethout gevolgd door een zachte afdronk met lichte kruidigheid.

 

Destilleerderij omschrijving:          

Jan Beek is al vele jaren een bekende naam in de drankenwereld. Vele Ultimate whisky’s zijn door Jan geselecteerd en er zijn weinig mensen in Nederland die zo goed kunnen proeven.  Zijn missie is om producten te maken die vanaf de grondstof tot in de fles puur en zuiver zijn.

 

Bij het samenstellen van de recepten kijkt Jan naar het verleden van het Nederlandse gedistilleerd en naar de beste grondstoffen die er te krijgen zijn. Hij beoordeelt via een herhaald, zorgvuldig proeven wat er eventueel aangepast zou moeten worden in bijvoorbeeld de receptuur, het distillatieproces of de vatrijping om zo tot het optimale product te komen. Jan proeft en overlegt graag samen met hen die het vakmanschap van het ambachtelijk distilleren beheersen en zijn liefde voor kwaliteit en smaak delen, om de kwaliteit van zijn producten verder te perfectioneren.

 

De dranken van Beek worden in kleine batches ambachtelijk gestookt of geblend om steeds het beste resultaat te bereiken.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen