Benjamin de Beauregard 2020

€35,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Kleur: diep robijnrood met paarse reflecties.

Geur: intens en fruitig, met aroma's van zwarte bessen, kersen, pruimen en hints van vanille en kruiden.

Smaak: vol, rijk en zijdezacht, met tonen van rijp rood fruit, chocolade en een vleugje tabak.

De Benjamin de Beauregard 2019 is een complexe en elegante rode wijn uit de Pomerol-regio in Bordeaux, Frankrijk. Deze wijn is gemaakt van een blend van de Merlot en Cabernet Franc druiven, afkomstig van wijngaarden met oude wijnstokken. De druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig geselecteerd, waarna de wijn minstens 12 maanden rijpt op eikenhouten vaten.

Château de Beauregard is het wijnhuis achter deze heerlijke wijn. Het kasteel ligt in het hart van de Pomerol regio en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Het wijnhuis is sinds 1991 eigendom van de familie Moulin, die met veel passie en toewijding de tradities van het landgoed voortzetten en tegelijkertijd moderne technieken en innovaties toepassen.

Château de Beauregard heeft in totaal 17 hectare wijngaarden, waarvan 14 hectare in de Pomerol regio en 3 hectare in de Lalande de Pomerol regio. De wijngaarden zijn beplant met de Merlot, Cabernet Franc en Cabernet Sauvignon druiven. Het wijnhuis streeft naar een duurzame wijnproductie en past daarom onder andere natuurlijke bemesting en groenbemesting toe, en beperkt het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Met veel aandacht voor detail en vakmanschap produceert Château de Beauregard prachtige wijnen die de kenmerken van hun terroir perfect tot uiting brengen. De Benjamin de Beauregard 2019 is een uitstekend voorbeeld van de kwaliteit en passie van dit wijnhuis.

Land: Frankrijk
Gebied: Bordeaux
Druivensoort: Cabernet Franc, Merlot
Wijnhuis: Chateau Beauregard
Jaar: 2019
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen