Benromach 10 years

€45,00
Beschikbaarheid: Op voorraad (9)

Benromach 10 years old 0,7L

Distilleerderij:                  Benromach

Gebied:                           Speyside

Land:                              Schotland

 

Omschrijving:          

De klassieke Benromach Speyside single malt 10 jaar oude whisky. Te herkennen aan zijn fruitigheid met tonen van zoete sherry en een klein beetje turfachtige rokerigheid.

 

Kleur:                                 

Vol goud

 

Geur:  

Rijke sherry met fruit & noten chocolade en kruidigheid. Groene appels en koekjes met een hint van turf en rook.

 

Smaak:  

Sappige frambozen en bramen, sherry, romige malt en klein beetje rook.

Distilleerderij omschrijving:   

Benromach gebruikt de beste natuurlijke producten waarbij de toegewijde destilleerders instrumenteren tijdens elke seconde van het destilleerproces. De destilleerders kennen geen kortere routes tot perfectie! Hierdoor krijgt de whisky van Benromach zijn speciale Speyside karakter; een mooie balans en een klein beetje rokerig. Benromach is één van de weinig destilleerderijen waarbij de whisky nog volledig met de handgemaakt wordt. 

 

In 1993 werd Benromach verkocht aan een familie die inmiddels door de 3de en 4de generatie gerund wordt. Toen Benromach werd overgenomen in 1993 had het destilleeringsproces stil gelegen voor 10 jaar. De traditionele manier van whisky produceren werd opnieuw uitgevoerd. Door de jaren lange kennis kreeg de Benromach whisky zijn traditionele smaak. Het destilleren van whisky bij Benromach wordt door drie destilleerders gedaan waardoor het gehele proces zeer nauwkeurig in de gaten wordt gehouden.   

 

Land: Schotland
Soort: Single malt
Destilleerderij: Benromach
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 43,0%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen