Beyra Branco

€12,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (17)

Duivensoort:   Siria en Fonte Cal
Wijnhuis:        Beyra Vinhos
Gebied:          Beira
Land:             Portugal

Omschrijving:

De Beyra Branco is heerlijk verfrissend en mineraal. Met slechts 12,5% alcoholeen toonbeeld van lichte speelsheid en frisheid. Tintelend met ragfijne citruszuren en pikante mineraliteit.

Kleur:
Blank wit met een lichte groene zweem

Geur:
De geur geeft primair en fris wit fruit met krijt tonen.

Smaak:
De smaak is verkwikkend in aanzet met mooie mineraliteit gevolgd door speels wit fruit en hele elegante zuren.

Wijn & Spijs:
Heerlijk bij witvis, salades en geitenkaas.

Wijnhuis omschrijving:
De wijn is gemaakt door de bekende wijnmaker: Rui Roboredo Madeira. Recent nog door het Engelse wijnmagazine Decanter aangeduid als een van de jonge vernieuwers van de Portugese wijnen. De herkomst van de wijn is de D.O.C. Beira Interior in Portugal.

De ziel van deze wijn is de unieke combinatie van de druivenrassen: síria en fonte cal en het terroir: granieten en leisteen bodem met kwarts aders, in het stroomgebied van de rivier de Douro op een gemiddelde hoogte van 700 meter. Het druivenras Síria ook wel Roupeiro genoemd is een witte druif en is het meest aangeplante ras in deze D.O.C. Door het bijzondere microklimaat met koude nachten, behoudt de wijn zijn frisheid en uitbundige aroma’s.

Fonte Cal komt alleen voor in Beira Interior. Het is een laat rijpende druif met middelgrote geelgroene druiven en compacte trossen. Rui Madeira maakt van deze druiven een fruitige vederlichte (12%) blend. De wijn werd gekozen als regional trophy bij Decanter.

Land: Portugal
Gebied: Beira
Druivensoort: Siria en Fonte Cal
Wijnhuis: Bayra Vinhos
Jaar: 2020
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 12,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen