Brigaldara Amarone della Valpolicella Cavolo

€36,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Duivensoort:      40% corvina, 30% corvinone, 20% rondinella en 10% andere druivenrassen              

Wijnhuis:           Brigaldara                

Gebied:              Veneto                 

Land:                 Italië                

 

Omschrijving:          

De Amarone Classico is het resultaat van een zorgvuldige selectie van alleen de hoogste kwaliteit druiven en een zeer rigoureus droogproces.

De druiven waarvan Brigaldara Amarone maakt, hangen in losse trossen met een goede blootstelling aan de zon. Voordat ze in kisten gaan om te rusten, worden de druiven zorgvuldig geselecteerd in de wijngaarden.Eventuele beschadigde of onvolmaakte exemplaren worden weggegooid. Alleen geschikte druiven worden gedroogd.

Na een droogproces van 120 dagen worden de druiven geperst en gefermenteerd. Bij het fermenteren worden alle nobele componenten van de druivenschil geextraheerd. De Amarone Classico is een wijn die de traditionele productiemethoden van het gebied weerspiegelt.

Alleen grote houten vaten worden gebruikt tijdens het rijpingsproces om ervoor te zorgen dat de fruitige aroma's niet worden weggedrukt door het hout.

Kleur:                                 

 

 

Geur:                                 

 

Smaak:                              

 

 

Wijn & Spijs:                    

Spicy Oosters, rood vlees, harde kaas, nagel- en komijnekaas, wild

 

Wijnhuis omschrijving:     

De naam Brigaldara verscheen voor het eerst in een akte van 1260. De familie Cesari kochten het huis en de grond in 1929, de teelt van wijnstokken en olijfbomen werd afgewisseld met boomgaarden en granen. Vanaf 1979 richt men zich volledig op de wijnbouw, eerst druiven verkopen en vanaf 1991 zelf wijn maken.

Wij vroegen Stefano waarom de Ripasso als enige een afwijkend etiket heeft, want deze is werkelijk geweldig! Hij antwoordde: elke Ripasso is een gemiste kans voor de verkoop van een Amarone! Dus een ander etiket. Met de komst van jaargang 2014 heeft hij dit losgelaten en zijn hoofd gebogen voor de eenheid, de Ripasso kreeg hiermee t zelfde etiket als de hele serie.

Inmiddels krijgt zijn Amarone met enige regelmaat 3 glaasjes in de Gambero Rosso, ook weer in 2015! De Riserva wordt pas sinds een aantal jaren gemaakt, als je deze uit 2007 geproefd hebt, dan kun je niet meer terug, zo'n extreme lengte en diepte in een wijn zie je zelden.

Na de 2007 en de 2009 komt er voorlopig geen Riserva, misschien 2012 maar die mag pas over 2 jaar het licht zien.

Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivensoort: 40% corvina, 30% corvinone, 20% rondinella en 10% andere druivenrassen
Wijnhuis: Brigaldara
Jaar: 2017
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 16,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen