Buitenverwachting Meifort

€13,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (4)

Duivensoort:                       Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot

Wijnhuis:                            Buitenverwachting

Gebied:                               Constantia         

Land:                                  Zuid Afrika

 

Omschrijving:          

Wederom een klassieke topper van Buitenverwachting gemaakt van de rode Bordeaux blend, met een Zuid-Afrikaanse toutch, rond, rijk en rijp maar zeer verfijnd. Even een half uurtje openzetten van te voren maakt dat de Meifort zich tot een waar feest in je glas ontwikkeld!

Kleur:                                 

Paars rood

 

Geur:                                 

De neus is rijp met tonen van pruimen, bramen en cassis gevolgd door lichte tonen van cederhout.

Smaak:                              

De smaak is verfijnd robuust met in de aanzet veel vlezig rood fruit, sappige tonen van bramen en cassis gevolgd door tabak en cederhout met zachte en elegante taninnes.

Wijn & Spijs:                    

De Buitenverwachting Meifort is een mooie begeleider bij wild en stoofgerechten, paddestoelen, rijpe kazen of een mooi stuk rood vlees van de grill.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Deze prachtige boerderij op de oosterlijke hellingen van de prachtige Constantiaberg en amper 12 km van False Bay, maakte oorspronkelijk deel uit van het Constantia Estate, dat werd opgericht door Simon van der Stel, de eerste gouverneur van de nieuwe Nederlandse kolonie in het uiterste puntje van Afrika.

 

Buitenverwachting werd in 1773 voor het eerst verkocht aan Cornelis Brink en wisselde maar al te vaak van eigenaar. En toch floreerde het als een wijnboerderij, voornamelijk dankzij de 90.000 wijnstokken die in 1825 werden geplant door Ryk Arnoldus Cloete, broer van de beroemde Hendrik Cloete van Constantia.

 

Vanaf 1866 waren de lotgevallen van Buitenverwachting onlosmakelijk verbonden met die van de families Louw en Lategan. Een van de kleurrijkste personages was Oom Danie Lategan, wiens handelsmerk de vers geplukte camelia was die hij elke dag op zijn revers droeg. Het was zijn dochter, Olivia Lategan, die de link tussen de Lategans en de Louws zou leggen. Geboren in Buitenverwachting, keerde ze terug als minnares van de boerderij toen ze trouwde met George Louw.

 

De familie Mueller is doordrenkt met een gevoel voor geschiedenis en heeft de wortels van Buitenverwachting teruggevonden. De boerderij werd liefdevol in zijn oude glorie hersteld en er werd begonnen met de uitgebreide aanplant van de meest geselecteerde cultivars. Het resultaat was een eerste druivenoogst van 100 ton - de eerste oogst die de boerderij in 30 jaar had gezien. Een historische prestatie die zijn naam eer aan deed: Buitenverwachting - "Beyond Expectation".

Land: Zuid-Afrika
Gebied: Constantia
Druivensoort: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot , Petit Verdot
Wijnhuis: Buitenverwachting
Jaar: 2019
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen