Sauvion Chateau du Cleray Chardonnay

€9,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (9)

Duivensoort:                   Chardonnay

Wijnhuis:                        Chateau du Cleray   

Gebied:                           Loire 

Land:                              Frankrijk

 

Omschrijving:          

Koude stabilisatie van de sappen vóór fermentatie bij gecontroleerde temperatuur. Op een deel van het volume maken we een malolactische gisting om de assemblage gladder te maken en romige tonen. Veroudering op fermentatie droesem.

 

Kleur:   

 Licht goudgeel.

 

Geur:    

Expressief en fris met typische aroma's van perzik en meloen met een romige, vanille en geroosterde toets.

 

Smaak: 

Rond, vol en toch fris en knapperig.

 

Wijn & Spijs:      

Als aperitief, met vis in saus, wit vlees en gekookte kazen.

 

Wijnhuis omschrijving:   

Maison SAUVION is gelegen in het hart van de Nantais-wijngaard op Château du Cléray-Sauvion in Eolie. Eolie, land van de wind, roept de zachte zeebries op die de wijnstokken streelt. Het Château du Cléray-Sauvion, in 1935 overgenomen door Ernest SAUVION, is met zijn oude gewelfde kelders een van de oudste panden in de wijngaarden van Sèvre en Maine. Het beslaat 95 hectare, voornamelijk beplant met Muscadet Sèvre & Maine, maar ook Gros-Plant, Chardonnay en Sauvignon. De bodems zijn silico-klei, vrij laat maar rijk terroir, met een groot verouderingspotentieel.

Het SAUVION-huis heeft altijd een speciale plaats in de wijngaard ingenomen door zijn stijl, de kwaliteit van zijn Muscadet en door zijn distributie voornamelijk in traditionele circuits of op nichemarkten.

Vanaf het begin van zijn activiteit heeft Maison SAUVION er alles aan gedaan om zijn Muscadets adelbrieven te geven, waardoor de hele appellatie wordt verbeterd. Tegenwoordig exporteert Maison SAUVION meer dan 60% van zijn wijnen naar meer dan 80 landen, wat hem de ambassadeur van de Nantais-wijngaard maakt. De Muscadets staan ​​op de meest prestigieuze tafels ter wereld.
     
Pierre-Jean Sauvion, zoon van Yves Sauvion, werd midden in de tuin geboren, het huis van zijn ouders is omgeven door wijngaarden. Pierre-Jean, sinds zijn jeugd in de wijnbouwomgeving gepassioneerd door de wijncultuur, is oenoloog en afgestudeerd aan de Universiteit van Bordeaux. Na zijn studies vormde hij wijnen in Californië, Australië, de Elzas, Cahors, in de regio Bordeaux ... en keerde vervolgens terug naar het ouderlijk huis, op het Château du Cléray - Sauvion in 2004.
Nu, Pierre-Jean, "Façonneur de Plaisir", vormt Maison Sauvion-wijnen, voor ons grootste plezier, tot glorie van wijnen.

 

Land: Frankrijk
Gebied: Loire
Druivensoort: Chardonnay
Wijnhuis: Domaine du Cléray
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen